Manel Balastegui: ‘Sincerament, no veia possible arribar als Jocs Olímpics de Tòquio fins fa un any’

0
1412

El lladonenc Manel Balastegui (1999) és el primer esportista alt-empordanès que ha confirmat la seva presència als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El regatista del Club Natació Banyoles, fent equip de doble ‘scull’ lleuger amb el gallec Rodrigo Conde, va obtenir el bitllet durant el Campionat del Món de la setmana passada a Àustria, on va obtenir la cinquena posició final


 

Quina sensació li va passar pel cap un cop va certificar la seva plaça als Jocs de Tòquio?
Quan vaig travessar la línia d’arribada i em vaig adonar que m’havia classificat per les Olimpíades vaig esclatar de felicitat, però sobretot em vaig quedar molt tranquil, ja que havíem complert l’objectiu que portàvem preparant tot l’any i això significava que ja em podia treure tota la pressió de sobre. A partir d’aquell moment, tocava gaudir molt més de la competició.

Obtenir el bitllet per a la cita olímpica de l’any vinent era la gran fita de l’any, doncs.
Òbviament. El somni de qualsevol esportista és arribar a uns Jocs Olímpics i, sincerament, no era una cosa que veia possible fins fa un any. Era el gran objectiu d’aquesta temporada, sí, i ara cal seguir treballant.

Fins a quin punt li ha costat arribar fins aquí?
Qui diu que entrenar per un objectiu d’aquesta mena és un repte fàcil menteix. Cal preparar-se cada dia, cada entrenament s’ha de fer amb la mentalitat que en el futur et servirà durant la celebració d’una regata. Ara bé, també hi ha les pròpies regates per poder aconseguir això, no només és important la preparació. En el fons, però, el que s’ha de tenir més en compte no és només el que vols arribar a fer, sinó també saber que estàs disposat a ser el millor entre tots els teus companys, que són també els teus enemics competitius. Cal aprendre de tots ells i saber com superar-los, i fent això, al cap dels anys de regates i experiències diverses, s’està capacitat per enfrontar-se a qualsevol situació.

La seva preparació serà diferent, a partir d’ara?
No. L’entrenament d’aquest any ja ha estat centrat amb l’objectiu de ser al màxim de ràpids possible, i aquest continuarà sent l’objectiu durant aquesta temporada per preparar la cita dels Jocs Olímpics de Tòquio.

L’objectiu a Tòquio ha de ser la medalla? La veu factible?
Com tot esportista, no aniré a les Olimpíades a passejar-me (riu). Anirem al Japó a guanyar! 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li