Malestar a Cadaqués pel concurs del bar Sa Freu

0
2514

La proposta guanyadora ha estat la del cuiner del restaurant Compartir, Marc Llach. L’altre candidat, Antoni Llinares, estava convençut que ell era  l’escollit perquè així l’hi ho havia comunicat l’alcalde, Josep Lloret


El cuiner del restaurant Compartir, Marc Llach, ha estat el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament de Cadaqués per la gestió de l’emblemàtic bar del far del Cap de Creus. El ple del 13 de febrer passat ho va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern d’ERC i amb els vots en contra dels regidors de PDeCAT. L’oposició va argumentar que no estaven d’acord “amb la manera com s’havia portat aquesta licitació”. I és que segons els regidors convergents l’assumpte ha creat malestar al poble de Cadaqués perquè “les coses no s’han fet bé”.

L’arrel del problema ve perquè l’altre candidat –només n’hi havia dos– ja tenia coll avall que la seva proposta era la guanyadora perquè, segons sembla, l’alcalde Josep Lloret, li ho havia comunicat un mes abans. Després va resultar que no va ser així.

El batlle cadaquesenc, però, ha demanat disculpes per l’error comès “amb una família” del municipi. Lloret va dir a l’afectat Antoni Llinares que “tenia tots els números per a la licitació” però va ser una equivocació perquè l’Ajuntament encara no disposava de “l’informe tècnic de les propostes”, va detallar l’alcalde. Antoni Llinares, però, assegura que li van dir en tres ocasions que li havia tocat la concessió. Llinares hauria deixat la feina i ho tenia tot preparat per afrontar l’explotació del bar, que porta per nom Sa Freu. Llinares s’ha plantejat recórrer la decisió perquè assegura que la seva proposta econòmica era superior i que l’avala “una llarga experiència en l’àmbit de la restauració”. Es dóna la circumstància que en la mateixa sessió plenària es van licitar dues activitats més a les quals també s’hi presentava Llinares però tampoc ha estat escollit. Es tracta dels quioscos a Ses Oliveres i a Port Lligat.

El concurs sobre la gestió del bar del cap de Creus es va convocar a principis de desembre. La durada del contracte és d’un màxim de sis anys. Segons s’estableix en el plec de clàusules del concurs, el contracte podrà ser pròrroga any per any, sempre que l’Autoritat Portuària concedeixi aquesta pròrroga de la concessió a l’Ajuntament. A més, es pot donar aquesta circumstància si cap de les parts denunciés el contracte amb una antelació mínima de tres mesos a la data del seu venciment.

El bar Sa Freu es troba en una zona paisatgística privilegiada. Són molts els visitants que s’hi aturen ja que en aquell espai no es diposa de cap oferta hostelera alternativa i, per tant, una gestió ben portada assegura èxit a l’activitat. L’espai, que gestionarà el privat guanyador del concurs, és per a ús de bar, tot i que això també inclou menjars. El local fa 46 metres quadrats, té un magatzem de 16 metres quadrats i una zona de 119 metres quadrats a l’exterior destinada a terrassa del bar. Sens dubte, l’espai estrella és el que queda a l’aire lliure.

TrĂ mits per declarar-lo BCIL

En el ple del 13 de febrer, l’Ajuntament de Cadaqués va aprovar iniciar els tràmits per declarar bé cultural d’interès local (BCIL) El Corral de la Gala. Es tracta de l’espai que Salvador Dalí va comprar a mitjan anys cinquanta perquè la seva musa disposés d’un lloc per evadir-se i fer-hi festes.

ACN

L’oposició del PDeCAT es va abstenir en considerar que l’espai s’havia de reformar abans de cap altre tràmit. La regidora de Cultura, Margarita Figueras, va dir que l’espai no tenia cap mena de catalogació i va mantenir la voluntat del govern municipal d’obrir-lo al públic. L’any passat es va aprovar una partida de 65.000 euros per fer-hi una actuació urgent però encara no s’ha executat. Només s’ha encarregat un estudi topogràfic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li