Mala peça al teler

0
1983

Hi ha articles que pots escriure dies abans; aquest no sabem si quan aparegui publicat ja haurà quedat obsolet per la dinàmica dels esdeveniments, però sí podem dir algunes coses clares del moment en què ens trobem. Fins i tot en Santi Vila ha reconegut que alguna cosa s’haurà fet malament per arribar on som: al mes de febrer sense pressupost i sense haver renovat la concessió d’escombraries que va vèncer a l’octubre. El primer que toca és exigir autocrítica, però l’han de fer tots. Només que ens creiem que cada un té part de raó fa por pensar com han estat governant la ciutat durant la primera meitat del mandat. Les culpes estan molt repartides, però ara la iniciativa està del costat de l’alcaldessa. El problema de Marta Felip és que no ha practicat mai el diàleg que tant necessita ara. Diries que només sap fer política amb majoria absoluta, i això se li va acabar fa temps. Si tenia un pacte de govern amb altres forces, havia d’entendre que no podia fer totes les coses com ella volia, que havia de cedir amb els seus socis per mantenir el pacte. Queda clar que en Pere Casellas va calcular malament la pressió que exercia i s’ha vist fora del govern per sorpresa, però és que la Marta tampoc havia sabut cuidar dels regidors del seu propi grup, pel que s’ha vist. Ara tothom fuig de la crema i els ponts s’han trencat.

Figueres tĂ© molts temes importants oberts que s’han d’afrontar amb un govern fort i estable. La concessiĂł d’escombraries, el POUM,… però el mĂ©s urgent ara, el pressupost del 2017. Nosaltres estem disposats a mirar-lo amb actitud positiva i seriosa pel bĂ© de la ciutat i dels figuerencs abans de prendre una decisiĂł. L’alcaldessa ha d’estar receptiva a negociar-ho tot i no sembla disposada a renunciar a les seves prioritats. Mentrestant, alguns estan mĂ©s preocupats per tenir grup propi i veu al ple que per pensar en la ciutat.

Mala peça al teler. El primer que ha de fer el nou grup del PDeCAT –un cop es dissolgui el grup de CiU– és confirmar sense fissures el lideratge de Marta Felip, que ara mateix sembla qüestionat pels esdeveniments. Després ha de decidir què vol fer i la iniciativa és seva. Si vol governar amb una majoria de 5 regidors ho tindrà molt complicat, per no dir impossible. La via dels pactes puntuals requereix una habilitat negociadora que fins ara no li hem vist i les sumes difícilment sumaran prou. Si les esquerres no es posen d’acord per oferir una alternativa, com sembla, la millor opció seria un pacte amb els grups de dretes del consistori que donés l’estabilitat que el bon govern necessitarà pel que queda de mandat.

Li reconeixem els seus mèrits a l’alcaldessa, treballa moltes hores per la ciutat i ho fa amb vocació, però li demanem un gir radical d’actitud si vols establir nous ponts per dur el govern a bon port. Nosaltres sempre defensarem que governi la llista més votada i estarem allà on puguem servir millor a Figueres. Sempre serem una oposició responsable que fa crítica constructiva i ofereix propostes sense ànim de destruir tot el que es faci. Així hem vingut fent, posant la ciutat per davant del partit, i hem aconseguit incidir en el curs de la ciutat des de l’oposició. No entrarem en cap repartiment de cadires si no hi ha una ferma voluntat de vestir un model de ciutat que resolgui els problemes que tenen els nostres ciutadans.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li