Maçanet recupera la Fira de la Castanya i impulsa les Jornades Gastronòmiques

0
941

La tradicional fira temàtica s’ha programat pel dissabte, 30 d’octubre, amb diferents activitats


Aquest cap de setmana la castanya serà la protagonista de Maçanet de Cabrenys amb la celebració de la Fira de la castanya el pròxim dissabte, 30 d’octubre. L’alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, explica que enguany «la fira ha de marcar una mica el retorn a la normalitat, ja que l’any passat no la vam poder celebrar».

El que marcarà el tret de sortida de la fira serà la passejada pels voltants del poble amb el Club Excursionista Maçanetenc a les 9.30 h. I a les 10 h s’inaugurarà la Fira, que en aquesta edició es farà a l’aparcament, per poder mantenir millor les distàncies. Hi haurà una trentena parades de productes diversos, a banda de castanyes. I una de les novetats és que la fira estarà formada per parades de l’APPA, l’Agrupació de Petits Productors Artesans de l’Empordà. També durant el dia de la Fira es farà un concurs d’aparadors durant tot el dia, i els participants podran votar l’opció que més els agradi. Des de l’Ajuntament expliquen que de moment ja hi ha cinc establiments inscrits.

Cal destacar que l’endemà, l’AMPA de l’escola de Maçanet de Cabrenys organitzarà una activitat de Halloween, concretament un túnel del terror a la sala municipal.

JORNADES GASTRONÒMIQUES. També el 30 començaran les jornades gastronòmiques de la castanya i del bolet, on diferents restaurants del poble i de la zona elaboraran menús amb aquests ingredients. De moment ja hi ha cinc restaurants que oferiran plats amb castanyes i bolets, són els següents: La Quadra, El Fau, el Restaurant Manrella i també el Trull d’en Francesc. Les jornades s’allargaran fins el 14 de novembre.


  • Pots consultar el cartell de la fira, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li