L’Orquestra Di-Versiones amenitzarà la nit del Carnaval 2020 de Castelló d’Empúries

0
1140

El municipi organitza la festa de la rauxa aquest cap de setmana per no coincidir amb Roses


Ara sí, Castelló d’Empúries ja ho té tot a punt per celebrar el Carnaval 2020. Serà aquest cap de setmana, del 28 de febrer a l’1 de març. La programació carnavalesca inclou fins a quatre desfilades, molta música, xocolatada infantil i dinar de colles, tal com detallen des del consistori. Però anem a pams:

DESFILADA DE DIVENDRES. El tret de sortida el marcarà la desfilada nocturna que es farà a Empuriabrava el divendres 28 de febrer. A partir de les 21.30 h les carrosses i comparses desfilaran pels carrers d’Empuriabrava amb el ritme de Tramuntakada fins a arribar a l’envelat del Club Nàutic, on hi haurà l’orquestra Mitjanit, que s’encarregarà musicalment de la primera nit de festa, que acabarà amb DJs.

DESFILADA INFANTIL. Es farà el dissabte, a partir de les 16 h, i anirà acompanyada també de la banda de percussió Tramuntakada. La desfilada de disfresses per a tots els públics serà pels carrers de Castelló i anirà fins a la sala polivalent. Seguidament començarà la xocolatada infantil i el grup Disco per Xics oferirà un espectacle que barreja música i teatre.

RUA NOCTURNA. Serà el mateix dissabte, 29 de febrer, i començarà a les 21.30 h amb la concentració de carrosses i comparses. A les 22 h s’iniciarà la desfilada pels carrers del centre històric, que acabarà a la sala polivalent. Allí hi haurà el grup Di-Versiones, que començarà el concert a partir de les 23.45 h. Tot seguit, Band-Idos prendrà el relleu i ben entrada la matinada hi haurà Djs per acabar la nit.

RUA DE MIGDIA. L’última cercavila carnavalesca de Castelló d’Empúries-Empuriabrava serà el diumenge al migdia a Empuriabrava. A partir de les 12 h la banda de percussió dels Senyors del Foc marcarà el pas de carrosses i comparses.

DINAR DE GERMANOR I PREMIS. Com cada any, l’Ajuntament de Castelló també organitza el dinar de colles a les 14.30 h a la sala polivalent. A les 16 h es farà el lliurament de premis i es tancarà el cap de setmana amb música disco per a totes les edats.

EL PUNT LILA. Una de les novetats d’aquesta edició del Carnaval 2020 a Castelló d’Empúries és la nova campanya de prevenció i sensibilització, a través del punt lila.

«El Carnaval no és patriarcal»

El consistori ha presentat la seva nova campanya de sensibilització amb un lema clar i contundent:El carnaval no és patriarcal. Amb aquesta campanya es busca reflexionar sobre la violència masclista, i prevenir-la o aturar-la en cas que hi sigui. Pretén ser un acte de consciència i educació social sobre aquesta xacra per a totes les edats i per això el consistori ha editat una carta per a totes les famílies amb alumnat escolaritzat al municipi, per convidar-los a que en parlin i reflexionin sobre el tema amb elles i ells.

EL LEMA, A LES COMPARSES. Una de les novetat d’enguany és que s’han fet rètols amb el missatge de la campanya per tal que les comparses de Carnaval els puguin penjar a les carrosses i fer-lo visible durant les quatre desfilades del cap de setmana. A més a més, també s’han fet unes pancartes que es penjaran als recintes on es celebraran els balls de Carnaval, tant a Castelló com a Empuriabrava, i s’han editat uns adhesius que es distribuiran amb les cartes a les famílies, a part de repartir-se també des del Punt Lila, juntament amb altre material.

Des del consistori expliquen qua amb aquestes accions volen que el color lila sigui present en tots els espais on es celebri el Carnaval. «S’ha escollit aquesta festa perquè implica eufòria, diversió i en alguns casos excessos. Malauradament, hi ha persones que no saben gestionar aquestes situacions i adopten actituds agressives que atempten contra les llibertats de les dones. Ni l’eufòria ni l’alcohol són una excusa, mai! Mereixem unes festes lliures de sexisme», detallen.

Com a darrera acció de la campanya, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries en col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, durant aquest Carnaval hi haurà els Punts Lila, tant el divendres a la nit a Empuriabrava, com el dissabte a Castelló. El Punt Lila és un espai d’informació, identificació, visualització i intervenció en cas de violències masclistes de qualsevol tipus que pateixen dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+ en espais d’oci. Té una clara funció pedagògica, amb l’objectiu de prevenir les violències especialment entre la població més jove en ambients de festa on sovint són més normalitzades i invisibilitats. Per tal de donar una imatge que resulti atractiva per als i les joves hem optat per uns dissenys de la il·lustradora Wawä.

  • Pots consultar el programa del Carnval, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li