L’Orquestra de Cambra de l’Empordà celebrà els 30 anys amb un canvi de ‘look’

0
949

Tres dècades més tard continuen amb la intenció de portar la música clàssica a tots els racons de l’Empordà


Fundada l’any 1989 a Figueres sota el nom l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), va celebrar aquests 30 anys amb un concert commemoratiu al Teatre el Jardí de Figueres el passat diumenge a les 18 h en un concert organitzat conjuntament amb l’entitat Cercle Sport Figuerenc.

El concert va servir per presentar públicament la nova etapa en la qual està immersa, en què s’ha fitxat un nou director musical, Diego Miguel-Urzanqui, que ha dirigit orquestres com la Camerata Regalâ (Bucarest) o l’Orquestra Filharmònica de Kharkiv (Ucraïna).

NOU MODEL. Fa cinc anys, l’OCE estava en fallida. En aquell moment, els 11 músics que en formaven part van decidir agafar-ne les regnes. Ara, després d’aconseguir reflotar econòmicament l’orquestra i recuperar-ne el prestigi, han iniciat els tràmits per convertir-se en una cooperativa.

HISTÒRICA. El seu primer concert va ser el 21 d’octubre del 1989 a l’església de Santa Cecília de Terrades. El dia d’avui, han fet més de 3.500 concerts a països dels cinc continents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li