L’Orquestra de Cadaqués ja ho té tot a punt per al 12è Concurs de Direcció

0
1647

Premiarà l’aspirant jove amb més talent d’entre 99 candidats de 42 nacionalitats diferents d’arreu del món


 

Amb l’objectiu de descobrir i promoure nous talents d’arreu del món, se celebrarà, del 12 al 18 de desembre, la 12a edició del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués. Amb un peu a Barcelona i un altre a Cadaqués, el concurs, que reconeix el director jove amb més talent d’entre un centenar de candidats, procedents de 42 nacionalitats diferents, tindrà un jurat presidit per primera vegada pel reconegut músic i director d’orquestra italià Gianandrea Noseda, actualment al capdavant de l’Orquestra de Cadaqués i guanyador del primer premi del certamen el 1994.

El guanyador del concurs tindrà l’oportunitat de dirigir almenys un concert amb les 38 orquestres col·laboradores al llarg de les temporades del 2018 al 2020. A més, estarà assessorat durant un any pel promotor musical i fundador del cicle Ibermúsica Alfonso Aijón.

El Concurs de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués s’articula en cinc fases, a més de la preliminar, que tindrà lloc avui i demà, 12 i 13 de desembre. A la primera ronda (14 i 15 de desembre) se seleccionaran 20 candidats; en la segona, el dissabte, 16 de desembre, passaran 7 concursants, i en la tercera, el diumenge al matí, el jurat elegirà tres aspirants que es trobaran a la semifinal, el diumenge a la tarda. El duel final tindrà lloc el dilluns 18 de desembre a l’Auditori de Barcelona. Els candidats dirigiran l’Ensemble i l’Orquestra de Cadaqués.

Una de les particularitats del concurs, de caràcter biennal, és que en cada edició s’encarrega i s’estrena una obra. En aquesta ocasió, la peça s’ha encarregat al compositor basc Gabriel Erkoera, amb l’obra Tramuntana.

Una de les novetats d’aquesta dotzena edició és que, a més d’obrir al públic totes les proves, aquestes seran retransmeses en directe per mitjà de tecnologia de streaming.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li