López i Vallmajó publiquen un llibre sobre la coordinació en equip

0
1145

Els dos tècnics del CB Adepaf han publicat el llibre ‘Coordinació i Cognició d’equip en bàsquet’


 

Amb l’objectiu de donar les pistes per aconseguir un comportament autònom, intel·ligent i coordinat dels cinc jugadors d’un equip de bàsquet en pista va néixer el llibre Coordinació i cognició d’equip en bàsquet. De la teoria a la pràctica, una publicació escrita per Carlos López i Xavier Vallmajó, tots dos membres integrants del cos tècnic del CB Adepaf de Figueres.

“La idea sorgeix fruit del treball de camp de tots aquests anys. Des de fa anys que estem treballanten el món del bàsquet i tots sabem que és un esport on la tradició de fer jugades és molt forta, tot i que no queda clar com s’ha de coordinar de manera simultània un atac lliure”, exemplifica López. “El que volem és donar idees que puguin ajudar als cinc jugadors a coordinar-se al mateix temps, que els basquetbolistes puguin jugar d’una manera intel·ligent”, afegeix el tècnic.


En aquest context, el llibre està pensat sobretot perquè el llegeixin entrenadors i preparadors de bàsquet, posant especial èmfasi als tècnics que treballen amb les categories inferiors. “La idea és que els entrenadors puguin transmetre aquests coneixements als joves perquè, aquests, una vegada hagin adquirit els automatismes, els posin en pràctica a la pista”, diu López.

“Moltes vegades els espectadors, quan miren un partit de bàsquet, valoren al jugador que té la pilota a les mans, però el que és tàcticament fonamental és l’actuació dels jugadors que en aquell moment no tenen la pilota, perquè són els que generen espais o mouen els defensors”, explica l’autor abans de llançar a l’aire un dels problemes recorrents amb el qual es topen els preparadors: “El problema que tenim és saber com podem generar comportaments intel·ligents en base al joc que ens condueixin a assolir els nostres objectius com equip”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li