L’opció independentista guanya a la comarca per gairebé un 60% dels vots

0
889

L’Alt Empordà també ha dit sí a continuar amb el procés cap a la independència. La comarca no ha estat una excepció pel que fa al conjunt de Catalunya tot i que hi ha matisos respecte d’altres zones. Si la participació en aquests comicis s’ha considerat històrica, especialment a les comarques de Girona, a l’Alt Empordà les xifres també s’han superat si les comparem amb les eleccions del 2012. Tot i això, la participació de més del 75% està per sota de la mitjana de la demarcació, que ha estat del 78%, la més alta de Catalunya i amb el Pla de l’Estany com a comarca capdavantera pel que fa al sostre. Malgrat tot, els altempordanesos van acudir massivament a les urnes i van superar en set punts la dada de participació del 2012 (68%).
Un altre matís d’anàlisi és el resultat de les eleccions a nivell de país, demarcació i comarca. Les forces pel Sí sumades a la comarca arriben al 59,25%, a la demarcació JxSí i la CUP sumen el 64% dels sufragis.

ciutadans. El creixement espectacular de C’s també ha fet que aquesta formació s’hagi convertit en la segona força de la comarca en unes eleccions al Parlament de Catalunya. La llista encapçalada per Jean Castel ha aconseguit un 15,79% dels vots emesos a la comarca. El creixement més espectacular de C’s s’ha registrat a Roses, pel nombre de votants que té la vila i per com ha desbancat el PP respecte del 2012. Ciutadans ha aconseguit el 24% de suport a Roses i el Partit Popular s’ha quedat amb un trist 11%. Els populars en aquest cas han perdut el 50% de suport i C’s l’ha multiplicat per quatre.
En general, a la comarca, C’s també ha tingut el mateix efecte. Ha passat del 4% dels vots el 2012 a quadriplicar els resultats amb un 15,79% de suport. Les poblacions on més ha triomfat l’efecte Rivera-Arrimadas ha estat a Santa Llogaia d’Àlguema, Vilamalla i en municipis més grans com Figueres, Roses, Castelló d’Empúries i la Jonquera. També hi ha hagut un suport important a C’s en localitats com Vilafant, Vila-sacra o Sant Mori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li