L’onada de calor extrema obliga els ajuntaments a activar els plans de protecció

0
1311

Els consistoris adopten diferents mesures preventives per intentar mitigar els efectes d’una calor històrica


Hem deixat enrere la setmana amb més calor d’aquest 2019. Temperatures històriques per a aquesta època de l’any (com els 40,9 graus de Roses), que han obligat els municipis a emprendre mesures per evitar mals majors. Recomanacions i consells, com els d’evitar el sol en les hores de calorada, o beure aigua sense tenir la sensació de set. Tot i això, les temperatures han estat tan extremes que nombrosos ajuntaments van optar per obrir gratuïtament les piscines municipals.

En el Pla de protecció municipal de la població de Figueres s’incloïen altres mesures, com ara suspendre les activitats esportives a l’aire lliure fins dissabte, anul·lar les activitats de casals a l’exterior, habilitar el menjador social per acollir indigents, activar un dispositiu preventiu dels Serveis Social per visitar persones vulnerables, i fins i tot repartir aigües entre la població en els casos que es consideressin necessaris.

Malgrat totes aquestes recomanacions, Protecció Civil ha informat que va tenir alguna actuació per causes de deshidratació, com el de la matinada del passat dijous, quan va rescatar amb barca dos joves de 17 i 18 de cala Pronda i els van traslladar fins al Port de la Selva. Des d’allà van ser derivats fins al CAP de Llançà amb una ambulància del SEM.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li