L’Obert Miquel Mas celebra 20 anys

0
1335

El Club d’Escacs Figueres celebra una nova edició del torneig a partir d’avui fins dimarts vinent, dia 20 d’agost


«Ningú no s’acaba imaginant sumar 20 anys quan comença, són moltes edicions, pocs tornejos d’aquest tipus arriben a les dues dècades com nosaltres», explica el president del Club Escacs Figueres, Carles Falgueras, referint-se a l’Obert Internacional de Figueres Miquel Mas, que a partir d’avui i fins al proper 20 d’agost celebrarà la seva vintena edició. Tota una efemèride, sens dubte.

Per festejar aquest número rodó, precisament, des del club han volgut fer un pas endavant. Després del torneig de l’any passat, una «edició de transició» en què l’entitat es va haver d’estrènyer el cinturó –tant des del punt de vista del nivell dels participants com també dels premis–, la voluntat d’enguany és recuperar la tirada que l’esdeveniment havia tingut anys enrere, i per això volen vorejar el centenar d’inscrits. En aquest cas, però, hi ha diverses novetats que s’han de tenir en compte: l’Obert es tornarà a dividir en dos grups (A i B), a part del sots-12; comptarà amb set convidats d’àmbit internacional (tres Grans Mestres, dos Mestres Internacionals i dos Mestres FIDE); s’augmentarà significativament el volum dels premis –més de 3.700 euros– i, també, aportarà diverses activitats paral·leles, la més innovadora un torneig d’escacs aleatoris, el model que va crear el cèlebre Bobby Fischer en el qual totes les peces, excepte els peons, estan canviades aleatòriament. «Amb totes aquestes novetats i activitats volem que es noti que és una edició especial, que es noti que complim el vintè aniversari», assenyala Falgueras.

NOMS PROPIS. A l’hora de valorar l’elenc de candidats a alçar el trofeu, el president del club figuerenc destaca alguns noms propis, com ara el del vigent campió, el Mestre FIDE Àlex Vidal, del Club Escacs Olot. Ell serà un dels aspirants juntament amb qui ostentarà el número 1 del rànquing, el GM armeni Karen H. Grigoryan, així com el xilè Javier Campos (del CE Figueres) o el serbi Stefan Djuric. Tots ells jugaran en un nou emplaçament, el Convent dels Caputxins, una sala condicionada que de ben segur que albergarà un alt nivell de joc .

Pel que fa al futur, l’objectiu del club és continuar celebrant l’esdeveniment, tot i que no descarten replantejar-ne algunes coses del funcionament. «Farem més Oberts Miquel Mas, això segur, però falta per veure si repensem el sistema», explica Falgueras.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li