Llum verda a la regulació de les terrasses de Figueres

0
1762

Voten a favor el PDeCAT, ERC, els exregidors d’Unió, PP i Cs. S’obre ara un període d’al·legacions al text provisional


 

Havia quedat pendent en el Ple anterior però finalment dijous passat els grups municipals van poder votar sobre l’anomenada ordenança de les terrasses. L’ordenança va tenir els vots favorables del PDeCAT, ERC, els exregidors d’Unió, Cs i el PP. La resta de grups es van abstenir.

D’aquesta manera es va aprovar inicialment la normativa per regular l’ús de la via pública i marcar-ne les restriccions i els límits. L’objectiu és que tant empresaris com usuaris coneguin els drets que els emparen i també els deures. Ara s’obrirà un període d’al·legacions i quan s’hagin resolt el text tornarà al plenari per la seva aprovació definitiva.

La nova ordenança canvia aspectes que ara estan permesos i és per això que es preveu un període de transició de sis mesos perquè els establiments privats es vagin adaptant a la nova regulació. Tot això afectarà elements diversos i instal·lacions situades en façanes que s’hauran de retirar. La majoria de grups es van felicitar perquè el tràmit tirés endavant tot i que ERC, el PP i Cs en va criticar el retard. El PSC va justificar l’abstenció del seu grup a l’espera de com es resolguin les al·legacions. Algun altre grup ja va anunciar que presentarien un parell d’esmenes durant el període previst del procés.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li