Llum en el descampat

0
1562

Crònica de l’obra ‘Una gossa en un descampat’, protagonitzada per Maria Rodríguez i Míriam Monlleó


 

El Teatre el Jardí de Figueres va ser divendres l’escenari d’una de les produccions amb més èxit dels darrers anys, Una gossa en un descampat. Una obra de teatre estrenada a la sala Becket el 2018, i que ens mostra d’una manera molt intima la història de la Júlia i d’en Pau quan s’enfronten a un avortament. Un relat autobiogràfic escrit per Clàudia Cedó, i meravellosament interpretat per Maria Rodríguez, i dirigit per Sergi Berbel.

Tota l’acció passa en un descampat. Un espai que alterna el relat entre passat i present, on la protagonista és forçada per la seva part interna (representada per Míriam Monlleó) a recórrer un laberint de llum i d’ombres. En Pau (Pep Ambrós), la seva parella, es mostra tendre i proper, i alhora aliè a tot el que succeeix en el descampat del personatge principal. La història principal gira al voltant de la mare, la seva interacció amb la família i el seu procés a l’hospital. Uns papers interpretats únicament per Xavi Ricard, Queralt Casasayas i Anna Barrachina. Tres actors capaços de mostrar una versatilitat excel·lent que els permet representar gairebé simultàniament papers de tipus tan antagònic com la mare optimista i la doctora malastruga, ambdós executats per Barrachina.

El resultat és una manera preciosa d’expressar el dolor. Capaç de connectar directament amb l’espectador, perquè independentment de l’edat, el sexe i la posició social, tots som amos del nostre propi descampat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li