Lluïsa Macias: “Estem treballant la reactivació comercial al nucli urbà per recuperar la vitalitat del centre”

0
902

La regidora destaca la importància del sector comercial com a motor econòmic del municipi de la Jonquera. D’altra banda, Macias detalla quin són els projectes que tenen sobre la taula per potenciar el turisme de natura i en desgrana alguns de concrets, com ara una ruta pels búnquers propers al centre urbà. En aquest sentit, la regidora també destaca la xarxa de més de 100 km de camins naturals


L’Ajuntament ha editat una guia per donar suport al comerç local. Com definiria el sector comercial?
A la Jonquera tenim un sector comercial molt ampli, distribuït en diferents nuclis de la trama urbana, amb una amplia diversitat de productes, i que atrau a gent de la comarca i del país veí. Hem editat la guia per la comunicació digital del comerç local que vol ser una eina útil de posicionaments i comunicació de comerços i empreses en l’entorn digital, ja que l’ús de les tecnologies està esdevenint un dels reptes més importants de qualsevol punt de venda que vulgui ser més competitiu, i que vulgui afrontar el futur amb majors garanties d’èxit.

També s’ha adherit a la plataforma de comerç electrònic A casa en un clic, és així?
Si, ens hem adherit a la plataforma de comerç electrònic promoguda per la Diputació de Girona, ja que creiem que és un oportunitat per als comerços i les petites empreses de la Jonquera. Una oportunitat en el sentit de poder iniciar-se en el comerç digital sense costos, i amb l’acompanyament de professionals, buscant un millor posicionament per atreure més clients.

La seva regidoria s’ocupa del desenvolupament local i del turisme. En què s’està treballant?
Estem treballant en dos sentits pel que fa a l’atracció de visitants al municipi. Per una banda, la reactivació de l’activitat comercial del nucli urbà, del centre de la Jonquera, i recuperar la vitalitat del centre, com la que tenen altres espais comercials al Portús, a la zona nord o bé a l’Outlet. D’altra banda, i tenint en compte l’ampli terme municipal de la Jonquera, amb una gran riquesa natural i de patrimoni arquitectònic, estem desenvolupant una estratègia per atraure usuaris de turisme cultural, actiu i de natura. I amb el Museu de l’Exili també s’està treballant en la creació d’un itinerari per visitar els búnquers propers al centre urbà.

Què en destacaria del turisme que es pot fer al poble i entorn de la Jonquera?
A la Jonquera hi tenim el Museu Memorial de l’Exil (MUME) com a atractiu destacat, però com bé he comentat, tenim un territori amb una diversitat de paisatge singular: els estanys de la Jonquera, els boscos de la muntanya de Requesens i el seu castell, el coll de panissars, el salt del Fitó, entre d’altres indrets i elements de patrimoni.

Se’n parla poc, però el turisme de natura va molt a l’alça a i la Jonquera és una zona ideal per potenciar-lo. Com es vol promocionar?
Sí, pensa que el municipi de la Jonquera és molt extens, i pel terme municipal hi tenim més de 100 km de camins senyalitzats per a la pràctica del senderisme per la xarxa Itinerànnia; també hi passen el GR 11 i la ruta cicloturista Pirinexus. A la Jonquera, a Can Laporta, hi tenim també el centre d’interpretació de l’Albera, un centre amb un exposició permanent molt interessant que creiem que cal reactivar com a porta d’entrada dels visitants al territori, per les singularitats que comentava en quant al seu patrimoni natural i arquitectònic.

La zona comercial del Portús també és molt important com a motor econòmic i comercial. Què en destacaria?
El Portús és un barri de la Jonquera principalment comercial, orientat al client francès, on conviuen grans supermercats amb comerços detallistes. Tenen una important presència els establiments dedicats a la perfumeria i cosmètica que són de referència a la comarca i al país, així com estancs, joieries, basars. També hi podem trobar perruqueries i botigues de records. L’hostaleria també té oferta molt variada: bufets, pizzeries, restaurants, bars i menjar per emportar. El fet que actualment s’hi pot aparcar gratuïtament facilita el poder acostar-s’hi a comprar.


  • Pots consultar l’Hora del Poble de la Jonquera, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li