Lluís Vila: «Hem tingut una oposició molt dura i això m’ha fet replantejar no tornar-me a presentar»

0
934

L’alcalde de Sant Llorenç de la Muga afirma que el tema de la depuradora «no ens pertany només a nosaltres, però no hi ha manera»


 

Després de tres mandats com a alcalde de CiU a Sant Llorenç de la Muga anuncia que no es presentarà a la reelecció. Ara que marxa, i fent una mica de balanç, de què està més satisfet?
Vam agafar l’Ajuntament amb un dèficit molt important i el deixarem amb superàvit. A més d’això, estem contents perquè bàsicament el 90% dels projectes els hem portat a terme. Hem guanyat turisme i estic satisfet amb la feina feta.

En aquests casos sempre queda alguna assignatura pendent. Quina?
La depuradora. És un tema que no ens pertany només a nosaltres però no hi ha manera. Tenim un riu que dona aigua de boca a mig Empordà i tant nosaltres com el poble veí aboquem al riu, cosa que al 2019 és impensable, però és així.

Què han fet o poden fer des de l’Ajuntament perquè la depuradora sigui una realitat i no una reivindicació?
Nosaltres l’únic que podem fer és anar demanant-ho i a banda d’això ja no podem fer res més. Cada vegada que tenim una reunió amb alts càrrecs o amb l’ACA nosaltres i el poble veí ho reivindiquem. Ara, almenys ens han posat la data del 2021 per instal·lar la depuradora però la promesa ja venia del 2013. La culpa de tot això? Una qüestió pressupostària per la situació de l’ACA.

Diu que una de les coses que el fa estar satisfet és l’augment de turisme al poble. Això de vegades és una arma de doble fil. No els espanta la massificació?
El que més vigilem és la massificació a la zona de Sant Antoni, que és el punt més crític que tenim. Per això ja hem pres mesures, com no deixar aparcar pels voltants, i així ho tenim bastant controlat. Si es refereix a massificació urbanística, no hi ha cap problema. De fet és impossible perquè el poble no ho permet. Sant Llorenç de la Muga ha crescut en habitants els últims 8 anys, un 12%, que ja està bé. La veritat és que poca cosa més pot créixer perquè urbanísticament no es pot construir més. Potser pot créixer un 15% més i prou. Ara estem en 270 habitants i aniríem als 400 i escaig, una bona xifra.

Així no tenen cap conflicte ni cap visitant que els porti problemes?
Uns certs veïns de Figueres són els mes problemàtics.

Es refereix a incivisme d’alguns veïns del barri de Sant Joan?
Sí, amb la mesura de no deixar aparcar a prop del riu evitem que en vinguin tants i si aparquen lluny del riu no hi porten les deixalles. De vegades hi hem trobat matalassos amb molles.

Com ha estat la relació amb l’oposició aquest mandat?
Hem tingut una oposició dura i no ben legítima, i això m’ha fet replantejar no tornar-me a presentar. Ha sigut un mandat complicat.

Ara deixa pas a un nou equip, encapçalat per Ivan Arché. Què li aconsella?
Que treballi pel poble i que econòmicament vigili molt per on passen els cèntims. Aquests pobles petits hem de gastar només el que tenim. Als que entrin miraré d’ajudar-los amb el que pugui.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li