Lluís Bosch: «Colera és una joia al nord de la Costa Brava i al cor de l’Albera marítima»

0
1608

«Colera és terra , mar i pau. La sostenibilitat i el turisme van lligats al municipi i són part dels actors turístics», diu l’alcalde


Com explicaria el poble de Colera a algú que no l’ha visitat mai?
Colera és el darrer paradís de la Costa Brava, un poble costaner on, encara avui, els nens i les nenes poden anar de casa a la platja sense cap perill. Un poble que ha sabut créixer en petita mesura i de manera sostenible.

Quins llocs d’interès creu que són els més importants i significatius?
En podríem enumerar moltíssims, però en destacaria alguns com la badia de Garbet, un espai verge on gaudir del mar i la natura, l’ermita de Sant Miquel, el pont del tren, construït per Eiffel, la plaça del poble, recentment reformada, o la muntanya delsCanons amb vistes a l’illa Grossa i al Cap de Creus, entre d’altres.

Com deia, el municipi destaca pel seu espai natural, quines propostes turístiques s’hi desenvolupen?
Colera és terra , mar i pau. La sostenibilitat i el turisme van lligats al municipi i són part dels actors turístics. Cada dia més, la gent aposta per un turisme familiar i de qualitat. Aquí Colera s’hi pot descobrir els vins que produeix la nostra terra, caminar per la vall de Molinàs, fer senderisme per l’Albera amb vistes úniques al Cap de Creus, gaudir de dues badies, la de Colera i la de Garbet, i també fer snorkel a les vies braves i observar les praderes de posidònia. Això i molt més fan del nostre poble un lloc únic, sense oblidar el camí de ronda que connecta les dues badies amb vistes precioses a l’Albera i a la Mar d’Amunt. Cal destacar que estem envoltats per parcs naturals i reserves marines, un fet que potencia el nostre municipi.

Com valora el seu pas per l’Ajuntament de Colera?
Molt positiu. L’any vinent farà setze anys que hi som i mantenim la mateixa il·lusió i energia que el primer dia per continuar treballant pels veïns i les veïnes del nostre poble. Per a nosaltres, l’equip de Govern, és molt gratificant veure com Colera evoluciona i també ho és escoltar les necessitats dels veïns i les veïnes per intentar solucionar-les. Som un poble petit on tots ens coneixem i, per a mi, poder estar al servei dels veïns i les veïnes és un orgull .

Què en destacaria del seu mandat?
S’han fet moltíssimes actuacions, grans i petites, on en podríem destacar les següents: la reforma i ampliació de l’escola, la sala polivalent, el passeig Marítim de Colera, la plaça Pi i Margall, la millora de tota la il·luminació del poble i la reducció del consum energètic, a més de les millores en diferents punts del municipi tant pel que fa a carrers com a pluvials i clavegueram. També en destaco el soterrament de línies i cablejat elèctric o la instal·lació de la fibra òptica. Tot i això, però, a part d’obres i millores, hi ha coses més importants com ara que la gent gran pugui fer gimnàstica al local social el Trull, també reformat, i que l’escola de Colera hagi passat de 9 alumnes a 28 el curs passat. També que els joves tinguin un espai de gimnàstica o que la gent que teletreballa tingui un espai de coworking municipal.

Colera és família, nens i nenes, són el futur i el poble disposa de quatre parcs infantils, pista esportiva, skate park i pista de pàdel. També vull destacar aspectes importantíssims per nosaltres com són la seguretat i la neteja del poble. Des de fa dos estius, hem recuperat la figura del «sereno» del poble, una persona que vigila cada nit i tenim l’objectiu que l’any vinent hi hagi dues persones permanentment amb un vehicle mantenint la tranquil·litat i la seguretat del nostre municipi. A més, s’estan instal·lant càmeres de videovigilància a tot el poble i a totes les entrades per prevenir actes delictius. I, en aquest sentit, des de l’Ajuntament volem agrair al cossos policials la seva presència al poble. La neteja és un altre aspecte que cuidem molt durant tot l´any i, especialment en períodes en què la població augmenta, reforcem l’equip de neteja i els dies de recollida de les escombraries. D’altra banda, l’Ajuntament escolta i ho ha de fer fomentant la participació entre les veïnes i els veïns del poble en decisions de futur com, per exemple, va ser la reforma de la plaça Pi i Margall. Properament, continuarem amb el procés consultiu en diferents aspectes de futur com pot ser la millora del casc antic. M’agradaria explicar que Colera té un pressupost petit, però d’un dels factors que més orgulloses ens sentim és que totes les actuacions, les obres i les millores les fem a través de subvencions i amb recursos municipals, mai fent pagar cap euro als veïns i les veïnes. Aquesta darrera legislatura ha estat diferent degut a la Covid. La gent ha patit molt i durant molts mesos ens hem vist privats de la nostra normalitat, del nostre dia dia. Ara, treballem intensament perquè grans, joves i petits continuïn gaudint d’activitats, tallers, cursos, festes, dinars populars i molt més.

I, de cara al futur, cap on camina Colera?
Colera camina cap a la sostenibilitat, cap a l’eficiència energètica i cap a una activitat econòmica respectuosa amb el medi ambient i amb l’aigua. Gràcies al projecte que s’està duent a terme des de fa mesos i que aquest 2023 farà arribar l’aigua del pantà de Boadella a Colera. Aquest projecte, liderat per l’Ajuntament de Colera, està executat i finançat íntegrament pel Consorci d’Aigües de la Costa Brava i per l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta actuació és vital pel futur del poble .

A més, treballem diferents projectes de futur com la instal·lació de plaques solars als edificis municipals, nous carregadors elèctrics per a vehicles o la reforma del cementiri. Tot amb subvencions de la Diputació, de la Generalitat o de fons europeus.

Penso que Colera és una joia al nord de la Costa Brava, al cor de l’Albera marítima i l’hem de preservar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li