Lloret, d’alcalde de Cadaqués a únic regidor d’ERC

0
2263

Cadaqués ha alternat des de les primeres eleccions democràtiques governs de CiU i ERC


Les eleccions municipals han tornat a capgirar la configuració de l’Ajuntament de Cadaqués. ERC, que governava al municipi des del 2015 amb majoria absoluta, ha passat de tenir sis regidors a quedar-se amb només un. La llista Fem Cadaqués – Independents de Catalunya ha guanyat els comicis però ha empatat en nombre de regidors amb Junts per Cadaqués, que també n’ha tret quatre. A banda d’ERC, l’Assemblea per Cadaqués (AxC-AMUNT) i Independents per Cadaqués- Candidatura de Progrés (IC-CP) també han aconseguit un regidor cadascun.

L’alcalde en funcions i candidat d’Esquerra, Josep Lloret, atribueix la davallada a múltiples factors. Entre ells, admet que segurament hi ha coses que no han fet o «explicat» prou bé però també a l’augment de llistes, a les ganes de canvi i als projectes urbanístics polèmics, com el de Sa Guarda. La configuració municipal obligarà a fer pactes i Lloret no descarta ni quedar-se a l’oposició ni entrar a govern.

Cadaqués ha alternat des de les primeres eleccions democràtiques governs de CiU i ERC. El més llarg, el que va ostentar el convergent Miquel Figueras del 1983 al 1995. El seu fill, Joan Figueras, només va aconseguir governar el municipi del 2011 al 2015. ERC, amb l’aleshores alcalde Joan Borrell, només es va mantenir un mandat i Lloret ha repetit la travessa. El candidat d’ERC va guanyar el 2015 amb sis dels onze regidors i va deixar CiU a l’oposició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li