Lloant la tasca d’EspadalĂ© i Burgas

0
1262

L’empresari gironí rep el premi COACGI i el figuerenc Josep Burgas, la medalla d’or de la professió


Reconeixements durant la festa patronal del Col·legi d’Agents Comercials de Girona i Comarques. Enguany els guardonats han estat l’empresari i expresident de la Cambra de Comerç de Girona, DomĂšnec EspadalĂ©, i el tambĂ© empresari, el figuerenc Josep Burgas.

DOMÈNEC ESPADALÉ. El reconegut empresari va rebre el premi COACGI 2019 en reconeixement a una trajectĂČria d’ùxit i a la seva dedicaciĂł i al compromĂ­s amb el teixit empresarial del territori. Amb aquest guardĂł, que arriba enguany a la quarta ediciĂł, el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona vol promoure la col·legiaciĂł i donar a conĂšixer l’activitat de mediaciĂł comercial, a travĂ©s d’aquest reconeixement a trajectĂČries de gran vĂ lua professional en els camps empresarial i comercial dins l’àmbit de la demarcaciĂł de Girona. DomĂšnec EspadalĂ©, desprĂ©s d’una breu pinzellada a la seva trajectĂČria, va fer un agraĂŻment a la col·legiaciĂł i a la seva famĂ­lia, a qui va dedicar el premi.

MEDALLA D’OR DE LA PROFESSIÓ. El president del col·legi gironĂ­, el figuerenc Josep Burgas, va rebre la medalla d’or de la professiĂł, que atorga el Consell General de Col·legis d’Agents Comercials d’Espanya al mĂšrit col·legial, a la labor a favor del col·lectiu i a tota una trajectĂČria professional dedicada a l’agĂšncia comercial. «No hi ha dubte que aquest Ă©s un gran honor, perquĂš de medalles d’or se n’atorguen ben poques i han estat histĂČricament curosament escollides», va dir el vicepresident del Col·legi, LluĂ­s Font, durant l’acte de presentaciĂł. Font va fer al·lusiĂł a la capacitat de treball i al compromĂ­s de Burgas amb el col·lectiu d’agents comercials i la col·legiaciĂł. Per la seva banda, Eduard GutĂ©s, en nom del Consell General, va posar en relleu la tasca del president gironĂ­ com a promotor, «representant el col·lectiu arran i arreu». AixĂ­ mateix, el regidor de Sostenibilitat i ParticipaciĂł de l’Ajuntament de Girona, MartĂ­ TarĂ©s, va elogiar Burgas al capdavant de la corporaciĂł col·legial en la defensa dels interessos del grup professional. Josep Burgas, visiblement emocionat, va agrair la distinciĂł i va destacar la figura del seu pare com a mentor de la seva carrera d’agent comercial.

En el decurs de la festa tambĂ© es van lliurar els diplomes d’or i plata als 25 anys i 50 anys d’antiguitat col·legial. Van rebre la distinciĂł quatre agents comercials, dos dels quals, Mateu Nierga i el mateix Josep Burgas, van tenir el diploma d’or. A l’acte de divendres passat hi van assistir, com Ă©s habitual, autoritats municipals i empresarials de Girona i representants de la col·legiaciĂł catalana. Adreçant-se als assistents, Burgas va posar en relleu el «bon moment» de la col·legiaciĂł desprĂ©s d’haver passat per «uns anys difĂ­cils». TambĂ© es fa referir a l’augment de col·legiats, al creixement de la plataforma d’oferta de representacions especĂ­fica d’agents de la venda de l’entitat i a les actuacions impulsades per promoure la carrera professional del gremi. AixĂ­ mateix, va destacar la tasca que s’estĂ  duent a terme des d’AutĂČnoms Pimec, ĂČrgan del qual ostenta la vicepresidĂšncia, en la defensa de la figura de l’autĂČnom. Per acabar va subratllar: «Tenim la mirada posada en els joves a travĂ©s del Pla d’OcupaciĂł Jove i hem ampliat aquesta mirada al col·lectiu de dones per promoure la seva incorporaciĂł a la col·legiació».

Josep Burgas i Cifuentes Ă©s la segona generaciĂł d’una famĂ­lia d’agents comercials. Propietari d’una empresa de representaciĂł d’electrodomĂšstics a Figueres, la seva trajectĂČria en l’àmbit col·legial es remunta al 1980, any en quĂš va assumir la vocalia del col·legi de Girona a la comarca de l’Alt EmpordĂ . L’any 2000 es va incorporar a la Junta de Govern de Girona, tambĂ© com a vocal, per passar a exercir de tresorer el 2004. El 2007 va ser elegit president de la corporaciĂł de Girona i l’any 2011 Ă©s nomenat president del Consell CatalĂ  de Col·legis d’Agents Comercials, desprĂ©s d’exercir la vicepresidĂšncia d’aquest consell autonĂČmic des del 2009, cĂ rrec que ostenta tambĂ© en l’actualitat. Ha estat membre de la Junta Directiva de Foment com a vocal territorial, vocal de la FederaciĂł d’Organitzacions Empresarials de Girona, vocal consultor de la Cambra de Comerç de Girona, vocal de la Llotja de ContractaciĂł de la demarcaciĂł i de Fira de Girona. TambĂ© ha exercit com a membre del consell social de la UdG. Actualment, a mĂ©s de president del col·legi gironĂ­ i vicepresident del Consell de Col·legis de Catalunya, exerceix la vicepresidĂšncia d’AutĂČnoms PIMEC, Ă©s membre de la Junta de la Cambra de Comerç, de la Llotja, patrĂł de Fira de Girona, i membre de l’AssociaciĂł Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya. TambĂ© ha format part de l’equip dels Mossos d’Esquadra (sector empresarial) i del Consell Consultiu de la RegiĂł Policial de Girona. Recentment s’ha incorporat a la junta d’associacions de Comerç de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li