Lliçons de necessitats… poques. O cap

0
910

«No respon a les necessitats reals de la ciutat». Amb aquest sorprenent posicionament ha reaccionat el PDeCAT de Figueres davant la proposta que des d’Esquerra Republicana hem traslladat a la conselleria de Salut per tal de convertir l’Oficina de Benestar Social i Família que la Generalitat té al Bon Pastor en un dispensari. Aprofitar un equipament ja existent per apropar-se als barris, a les persones. Aprofitar un espai ja existent per atendre les necessitats dels figuerencs i les figuerenques, evitant que s’hagin de desplaçar a altres centres mèdics del municipi, descongestionant equipaments com altres CAPs o el servei d’Urgències de l’hospital, apropant-los als ciutadans. Aprofitar que hi ha el Centre Cívic del Bon Pastor a davant i dissenyar el repartiment de serveis en dos equipaments públics propers. Conèixer. Planificar. Proposar.

Sorprèn que el govern convergent critiqui una iniciativa d’aquest tipus i que, al mateix temps, vulgui donar lliçons sobre donar resposta a les necessitats reals de la ciutat. Seria còmic si no fos perquè la seva desconeixença de les necessitats de Figueres, o la seva incapacitat, ens ha portat a una situació que no serà fàcil de remuntar perquè les «necessitats» que no han anant cobrint no han parat d’augmentar. Però ho farem. Parlant i treballant amb els veïns i les veïnes de la ciutat. Escoltant-los, comprometent-nos entre tots. Ho farem. Transformarem Figueres per situar-la on es mereix. Transformarem Figueres per garantir el benestar social i econòmic de tots els seus ciutadans.

I sí. Ho farem planificant, proposant i treballant conjuntament amb les conselleries de la Generalitat perquè som conscients que sense elles serà impossible afrontar els reptes que tenim per davant. Reptes que el PDeCat no ha estat capaç de solucionar i, en molts casos, ni d’afrontar. Lliçons de necessitats, poques. O cap.

Realment s’hi han esforçat de debò per deixar-nos per davant un repte titĂ nic, però reactivarem Figueres. La transformarem amb el suport de tots els figuerencs i figuerenques. Ja visquin al JuncĂ ria, Parc Bosc, a l’Eixample, a la Creu de la MĂ , a Vilatenim… O al Bon Pastor. SĂ­, la Figueres oest tambĂ© existeix mĂ©s enllĂ  d’anar a agafar el tren d’alta velocitat.

Des d’Esquerra ens comprometem a transformar la ciutat, escoltant les necessitats dels barris. Escoltant i dissenyant la Figueres del futur amb els teixits empresarials, socials, culturals i esportius. Amb tots. Pensant en ells i aportant solucions a les problemàtiques existents i a les necessitats que els governs de Vila i Felip no han estat capaços d’afrontar. I ara volen (intenten) donar lliçons sobre les necessitats reals dels figuerencs?

I sí, com no pot ser d’una altra manera, treballant braç a braç amb la Generalitat i amb les conselleries que calgui. Barallant-nos amb elles perquè prioritzin Figueres davant l’oblit que ha patit mentre els governs convergents han liderat la ciutat. (He dit liderar?)

Aprofitar un equipament existent del Bon Pastor per situar-hi un dispensari i aprofitar un equipament existent situat al davant per generar sinergies i traslladar-hi serveis no Ă©s, segons el PDeCAT, conèixer les necessitats reals dels figuerencs. Lliçons de coneixement de la ciutat de governs convergents que, en 12 anys, han agreujat i de forma notable problemes en Ă mbits com el mercat de treball, la seguretat, la mobilitat, la convivència, la neteja… Potser no consideren que aquests siguin problemes reals .

Sí, és només un dispensari. Una petita aportació per pensar en la Figueres de tots. Un petit projecte per atendre les necessitats d’una part de la població aprofitant equipaments ja existents. Un gra de sorra per fer un petit pas per, entre tots, començar a transformar Figueres. La Figueres que ens deixen. La Figueres dels barris que reactivarem tot i el seu llegat. Ens hi comprometem. I ho demostrarem amb el suport dels figuerencs i les figuerenques que ens vulguin ajudar. I sí. Aconseguint sumar el compromís de la Generalitat amb qui ben aviat podrem aportar un nou gra de sorra per transformar la ciutat que ens deixen. Tot un repte, i apassionant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li