Llançà vol que Adif posi barreres a l’estació de Figueres per evitar joves problemàtics

0
1955

Els últims estius diversos menors de la capital que s’anaven a banyar a les platges van provocar aldarulls al poble


El ple de Llançà va aprovar la setmana passada una moció per reivindicar la instal·lació de barreres de control d’accés a l’estació de trens de Figueres. L’alcaldessa, Núria Escarpanter, explica que el passat 23 de maig es va fer una junta de seguretat local, i recorda que un dels temes més recurrents que s’hi tracta és la problemàtica dels joves que, quan comença el bon temps, agafen el tren a la capital per anar-se a banyar a la vila costanera i, en el trajecte que va de l’estació fins a les platges, provoquen tota una sèrie d’aldarulls. «Quan et parlo d’aldarulls et parlo d’increpar alguns negocis, de provocar alguns furts, de molestar, etcètera», matisa Escarpanter.

L’estiu passat ja van buscar la coordinació de tots els cossos policials que poden treballar al municipi (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional) per prendre mesures conjuntes. A més, també van demanar col·laboració a Renfe, que va posar vigilants de seguretat a tots els combois que feien el trajecte entre Figueres i Portbou («perquè, a més a més, també increpaven els revisors», recorda l’alcaldessa). I malgrat que aquestes mesures van donar els seus fruits, l’Ajuntament considera que són insuficients. Per això el govern municipal va presentar una moció al ple.

«Vam considerar que des de l’Ajuntament, i en aquest cas des del grup de Junts i del PSC, que és qui ho va presentar al ple, calia sol·licitar a Adif barreres que, d’alguna manera, no permetessin que accedís al tren ningú que, per exemple, no portés bitllet», explica Escarpanter, que afegeix: «Així nosaltres ens sentiríem més protegits i pensem que això ens podria estalviar algun maldecap».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li