Llançà recupera el programa d’inversions en un pressupost de 10 milions d’euros

0
1147

Els projectes més destacats són l’ampliació de la biblioteca, la millora dels accessos al poble i la reforma d’equipaments


 

El ple de Llançà va aprovar inicialment la setmana passada el pressupost municipal per al 2022. Uns comptes equilibrats en 10 milions d’euros que preveuen un endeutament del 36% (és a dir, força per sota del 75% màxim fixat per llei). Però l’alcaldessa, Núria Escarpanter, no en destaca això, sinó el fet que es recuperi el programa d’inversions reals. «Un nombre d’inversions importants que estan pensades per al progrés del poble de Llançà», diu.

En aquest sentit, es reserven un total de 830.800 euros per a executar una vintena de projectes en diversos àmbits [vegeu-los tots a la taula]. I entre els més destacats, hi ha l’ampliació de la biblioteca municipal, que està ubicada a la Casa de Cultura. «La idea és fer-la molt més gran, en el mateix edifici. Dels prop de 200 m2 que té actualment, n’acabaria tenint uns 800», explica Escarpanter.

D’altra banda, l’any que ve també hi ha previst continuar millorant les entrades al poble, apostar pel carril bici (amb una segona fase que completarà l’actual), executar les segones fases de l’espai de Joventut i de l’espai Can, canviar les cadires de la Casa de Cultura, fer millores a la riera («perquè no se’ns inundi la zona de Sant Carles si plou amb demesia», diu l’alcaldessa), millorar carrers i asfaltats o fer un projecte d’art urbà. D’aquest últim, Escarpanter n’explica: «Invertirem diners en què els artistes llançanencs ens puguin fer alguna obra i ubicar-les de manera que puguem crear un circuit tipus ruta cultural o similar».

Pel que fa a les àrees, totes les regidories mantindran partides similars a les que tenien aquest 2021. I l’altra gran novetat de cara a l’any que ve és que se separaran les figures de l’interventor i del tresorer municipal, que fins ara eren una única plaça.

El pressupost municipal de Llançà va quedar aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts per Llançà i PSC) i els vots contraris de l’oposició (ERC i ApL). 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li