Llançà protegeix el seu patrimoni

0
962

L’Ajuntament va aprovar dilluns per unanimitat el pla especial de protecció del patrimoni del municipi


L’Ajuntament de Llançà va aprovar dilluns per unanimitat el pla especial de protecció del patrimoni del municipi. Un catàleg que, segons l’alcaldessa, Núria Escarpanter, pretén protegir «qualsevol edificació, qualsevol habitatge, qualsevol edifici… que, d’alguna manera, pugui tenir algun tipus de vàlua paisatgística, cultural, arquitectònica…».

En aquest sentit, la màxima responsable municipal exemplifica que fins fa pocs anys, si uns hereus es venien una casa del poble en podien fer el que volguessin. «Exagerant, ho podien tirar tot a terra i aixecar-hi un edifici de 30 pisos». A partir d’ara, però, això ja no serà possible. «Es podran vendre la casa, però si aquesta edificació que els hereus s’han venut contempla una façana, per exemple, certament bonica i que té algun tipus de valor, els nous compradors podran tirar l’edifici a terra però haurien de mantenir aquesta façana», explica Escarpanter.

EL PAVELLÓ, JOAN PACAREU. D’altra banda, el Ple també va aprovar per unanimitat una moció que permetrà batejar el pavelló municipal amb el nom de Joan Pacareu. Pacareu és un dels impulsors del bàsquet al municipi. Va ser jugador, tècnic i directiu, i durant molts anys va dirigir el Grifeu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li