Llançà podrà fer servir la Casa Marly els propers 30 anys

0
1815

L’Ajuntament haurà de pagar un cànon anual de 72.500 euros i assumir el manteniment i l’arranjament de l’edifici


 

La Junta de Govern Local de Llançà va aprovar el passat 7 de juny l’esborrany del conveni a través del qual la Generalitat cedirà a l’Ajuntament l’ús de les instal·lacions de la Casa Marly. L’acord preveu la cessió de totes les instal·lacions (tant l’edifici, que havia acollit una residència, com els jardins que l’envolten, que passaran a ser visitables) per un termini de 30 anys. L’Ajuntament, però, n’haurà d’assumir l’adequació i el manteniment, i pagar un cànon fix de 72.498,46 euros anuals. A més, l’acord estableix que l’equipament –ubicat al carrer Rafel Estela– s’haurà de destinar a usos assistencials i socials.

En aquest sentit, fonts de l’Ajuntament –que feia anys que reclamava la Casa Marly– ja han avançat que la idea és habilitar-hi un centre cívic, un espai per a la gent gran i un altre per al jovent, o sales d’exposicions i de conferències, entre altres.

Ara el ple haurà de ratificar el conveni. Però des del grup municipal d’APL ja han demanat que, abans de l’aprovació definitiva, es faci un referèndum vinculant sabent la despesa total del que s’haurà d’invertir en obres de millora, les despeses anuals de manteniment, si la gestió serà pública o privada, i quins equipaments i activitats s’hi faran exactament. «Tots volem Casa Marly, però no a qualsevol preu», sentencia el grup liderat per Claudio Grande. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li