Llançà organitza la primera edició de la Mitja Marató de muntanya de l’Albera

0
617

La Unió Excursionista Llançanenca s’estrena en l’organització d’una prova de caràcter competitiu amb la primera edició de la mitja marató de muntanya de l’Albera, que tindrà lloc el diumenge 23 de gener. Fins al moment l’entitat portava a terme sortides rutinàries cada tres setmanes, i l’abril va recuperar la marxa de resistència 24 hores del cap de Creus, que es va disputar per sisena vegada.
“La idea va sorgir el passat mes de setembre i la va promoure gent de l’associació, amb inquietuds, que havia disputat alguna mitja marató de muntanya i que volia que es fes una prova aquí”, explica Albert Ruiz, membre de la Unió Excursionista Llançanenca. L’entitat va començar a treballar ràpidament en el projecte i tres mesos després ja és una realitat.
La participació està limitada a un màxim de 300 esportistes, una xifra que confien assolir des del club organitzador, ja que l’han publicitat arreu de Catalunya. L’itinerari, a l’entorn de Llançà, és un dels seus principals atractius, sobretot per als atletes que no són de l’Alt Empordà. “El recorregut és simbòlic, passa per ermites romàniques (el Terrer i Sant Silvestre), i té un desnivell important de 976 metres”, comenta Ruiz.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li