Llançà encarrila el projecte de la residència, que es podria aprovar abans de Nadal

0
568

El document base ja està redactat i en les properes setmanes es convocarà el concurs per a l’execució d’obra i la gestió del servei


Els tràmits per construir la nova residència geriàtrica de Llançà avancen a bon ritme. L’Ajuntament ja té un primer projecte bàsic redactat i, si no hi ha cap contratemps, abans de finals d’any es podria aprovar el projecte executiu.

L’alcalde, Francesc Guisset, explica que fa unes setmanes van enviar el projecte bàsic al Departament de Benestar de la Generalitat i als Bombers. Els Bombers van considerar que calia fer unes esmenes per acabar de perfilar una de les evacuacions, i ara l’equip redactor està acabant d’adaptar aquesta sortida. Quan això estigui fet, i els Bombers hi donin el vistiplau, es podrà fer l’aprovació definitiva del projecte, i aleshores ja es traurà a licitació pública.

Serà un concurs d’execució d’obra pública més gestió del servei. És a dir, que el projecte bàsic que s’ha redactat ara defineix uns mínims, però els detalls, que formen part del projecte executiu, els acabarà de definir l’adjudicatària, que serà una empresa especialitzada en el món de la geriatria. I quan s’aprovi aquest document, ja podran començar les obres.

Inicialment el projecte s’havia d’haver aprovat a mitjans de juny, però la pandèmia provocada per la Covid-19 va obligar a aturar tots els tràmits administratius, i els terminis s’han allargat una mica. Tot i això, Guisset calcula que abans de Nadal podrien aprovar ja el projecte bàsic, de manera que es podria seguir la previsió de començar els treballs el 2021. I com que els tècnics calculen que la construcció es podria allargar uns dos anys, la residència –que estarà ubicada al número 7 de l’avinguda Antoni Margarits– es podria posar en marxa el 2023.

De moment només ha transcendit que serà un edifici d’uns 1.900 m2 construïts, amb uns 9.000 m2 de jardí; que hi haurà 50 places de residència (ampliables a 80) i 35 més de centre de dia (ampliables a 50), i que els dos serveis estaran separats però compartiran espais comuns. A més, tal com va avançar el mateix Guisset en un ple, arran de la situació sanitària actual l’equipament ja estarà adaptat a possibles situacions excepcionals: «El disseny d’aquest centre ja s’adequa a les pautes de saturització que ens ha marcat el departament de Benestar. Que deu no ho vulgui, però en futures pandèmies podríem aïllar els nostres avis i àvies de manera segura».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li