Llançà crearà 11 consells de barri per promoure la participació ciutadana

0
1159

Totes les representacions territorials es reuniran periòdicament per avaluar diversos projectes municipals


 

Introduir cada vegada més els veïns i veïnes en tot allò que faci referència als projectes que es puguin desenvolupar des del Consistori. Aquest és l’objectiu que ha impulsat l’Ajuntament de Llançà a reformular tot l’engranatge de participació ciutadana del municipi. I la gran novetat de cara a un futur força immediat és la creació de diversos consells de barri.

La setmana passada, el ple ordinari d’aquest mes de desembre ja va aprovar el reglament i la creació d’aquests consells. La regidora de Participació Ciutadana i actualment primera tinent d’alcalde, Núria Escarpanter, va explicar que el que es portava a la sessió «marcarà una nova manera de treballar».

La idea és que cada barri tingui una representació específica per poder assistir a un consell general que es reunirà com a mínim un cop l’any. En aquest consell general també hi seran representats de manera permanent l’alcalde, el primer tinent d’alcalde i representants de tots els grups de l’oposició. I la intenció és que allà s’hi donin a conèixer, s’hi debatin i s’hi estableixin prioritats sobre tots els projectes que vulgui dur a terme l’Ajuntament (incloent-hi gestió d’infraestructures, millora de carrers o qualsevol altre projecte «petit o gran»).

L’alcalde, Francesc Guisset, destaca: «El que volem des de l’Ajuntament de Llançà és superar les associacions de veïns i vincular-les amb l’interès general». En aquest sentit, en les properes setmanes es començaran a constituir un total d’11 organismes que reflectiran la realitat territorial llançanenca. Hi haurà els consells dels barris de la Vila, la Bateria, el Port, Setcases, la Balleta, Sant Genís, Grifeu, Cap de Ras, les Carboneres, la Farella i les Tonyines; el Cau de Llop i el Fener; i el Consell territorial del sòl no urbanitzable.

CANVIS EN L’ORDENANÇA D’ANIMALS. Paral·lelament, el ple també va aprovar una lleu modificació de l’ordenança de tinença d’animals domèstics del municipi, l’objectiu de la qual és adaptar el reglament sancionador a la nova llei. I alhora es va acordar delegar a la Diputació de Girona la tramitació dels expedients sancionadors per a infraccions en matèria de gossos potencialment perillosos i protecció d’animals. 

LES LLANCES 2021. El ple també va aprovar l’atorgament de les Llances 2021. Aquesta nova edició guardonarà tot el conjunt de voluntaris i voluntàries, entitats i associacions, treballadors de serveis, i professionals que «han mantingut la població i han tingut cura dels serveis bàsics» durant el confinament de la Covid-19, així com totes les persones que han fabricat mascaretes o han ajudat qui més ho necessitava. Aquest col·lectiu rebrà la Llança d’Or 2021, i l’Ajuntament instal·larà una placa per homenatjar-lo en un lloc visible del poble. La Llança de Plata serà per a Arnau Fàbrega, porter de l’equip de Primera Divisió del Granada FC, per la seva trajectòria futbolística. I la Llança de Coure serà per a Aina Xinxó, Laia Centelles i Alba Centelles pels èxits assolits en el món de la dansa. Aquest any s’han classificat al concurs virtual de Dance World Cup Spain per representar l’Estat espanyol a la gran final mundial.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li