La construcció d’habitatges comença la «seva recuperació», segons la Generalitat

0
1032

Els principals indicadors confirmen el creixement del sector amb un augment del 6,9%


La construcció d’habitatges sembla que inicia la seva recuperació, segons apunten els experts. El Butlletí del Departament d’Habitatge de la Generalitat detalla que els inicis d’habitatges són molt similars als del 2019, prepandemia, i els acabaments segueixen la línia ascendent. D’altra banda, pel que fa al mercat de lloguer, el nombre d’habitatges llogats han pujat molt respecte l’any passat, però també respecte el 2019, mentre que el lloguer mensual baixa per cinquè trimestre consecutiu, especialment a Barcelona ciutat. I en el mercat de compravenda s’ha incrementat un 28,9% el nombre de contractes i el preu/m2 s’ha mantingut igual.

LA CONSTRUCCIÓ. A més, disposem d’altres dades que confirmen el creixement de l’activitat el primer semestre del 2021: són del Butlletí d’Estadístiques de Catalunya, de l’Observatori Industrial de la Construcció, que recull les xifres del sector a la comunitat a juny de 2021 analitzant els principals indicadors econòmics que afecten a la construcció. Els principals indicadors d’ocupació confirmen el creixement del sector amb un augment del 6,9% d’afiliats en Règim General al juny, una pujada del 6,7 % de les empreses inscrites en la Seguretat Social al maig i un increment del 6,4% en els contractes realitzats en el primer semestre de l’any per les empreses de construcció. D’altra banda, la licitació d’obra augmenta un 111,6 % de gener a maig respecte a l’any anterior, mentre que els visats creixen un 24,9 % fins a l’abril, incrementant-se un 34,5 % els dedicats a les reformes.

MÉS FORMACIÓ. És important saber que la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya participa en els programes mixtos d’orientació i formació professional per a l’ocupació que promou i subvenciona el Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya. En el marc d’aquest programa, l’entitat paritària ha iniciat diferents certificats de professionalitat amb pràctiques en empreses i accions formatives de curta durada, així com processos d’orientació professional. L’objectiu de la Fundació Laboral amb aquest programa és la professionalització dels participants a través d’un procés d’orientació professional com a eix vertebrador de tres pilars: formació, acreditació de competències i inserció laboral. Dins d’aquest programa formatiu, a més de la formació, els participants també rebran un servei d’orientació per tal de treballar l’actualització del seu curriculum vitae i valorar els aspectes a millorar, així com els diferents itineraris formatius a seguir per tal d’augmentar les seves possibilitats d’inserció en el mercat laboral. Cal saber que aquest programa està dirigit a persones en ERTO (covid-19), en el període del 14/03/2020 i fins el 30/09/2022, a persones treballadores en actiu i a persones en situació de desocupació.

ECONOMIA VERDA. D’altra banda, el portal informa que la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya, en col·laboració amb Barcelona Activa, durant aquest octubre ha iniciat formacions en l’àmbit de la rehabilitació energètica d’edificis. L’economia verda i circular impulsa un mínim impacte ambiental, possible des de les fases inicials de la cadena de producció, fins al consum final del producte o servei, millorant l’eficiència energètica. Aquestes formacions s’emmarquen dins del projecte Reskilling Sectorial.


  • Pots consultar el suplement especial d’Habitatge i Construcció, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li