Llançà aprova finalment un pressupost que inclou la Torre de l’Abat i la sala polivalent

0
1492

El nou govern ha respectat la base del document que va provocar la moció però hi ha afegit 281.000 euros per fer més inversions


L’Ajuntament de Llançà ha aprovat finalment el pressupost per al 2017, que és el que va provocar el trencament de l’anterior equip de govern i el posterior relleu a l’alcaldia. El nou govern sociovergent, liderat per Pere Vila (CiU), ha respectat les línies del document que havia ideat el govern de Guillem Cusí (ERC), però ha incrementat en 281.000 euros la partida d’inversions reals (el capítol ha passat dels 624.000 als 905.000 euros).

Tal com explica el regidor d’Hisenda, Francesc Guisset (PSC) -que ja ocupava el càrrec abans de la moció de censura-, “bàsicament respectem els criteris d’inversió de l’antic govern, però posant diverses obres noves a sobre la taula”. Entre les més destacades hi ha la reforma de la Torre de l’Abat (que rebrà 70.000 euros), la primera fase de la sala polivalent (90.000 euros), la reforma de la sala de vetlla del cementiri (90.000 euros) i del camí que hi porta (30.000 euros), o la residència per a gent gran.

HORA NOVA

El pressupost d’enguany -que ascendeix a 9.576.000 euros- també reserva una bossa de 130.000 euros per a asfaltatges, 30.000 euros més per fer franges de seguretat contra incendis forestals, o una dotació per fer la polèmica auditoria de l’Ajuntament (és un dels projectes que també va tenir un paper clau en la crisi de l’anterior govern) i un inventari de tots els béns que té en propietat. Paral·lelament, es contractarà un tècnic nou per donar suport a l’àrea jurídica del consistori, i a l’estiu es reforçarà la plantilla de treballadors municipals.

Guisset destaca que, dels diners que es destinaran a inversions, 288.000 euros (que és una tercera part) provindran de subvencions externes. I afegeix que els préstecs passaran dels 500.000 euros previstos anteriorment als 635.000. En aquest sentit, es preveu que a finals de l’exercici l’endeutament de l’Ajuntament sigui d’un 40%, un percentatge que el regidor d’Hisenda considera que està “en un nivell correcte”.

Des de l’oposició, tant ERC com l’APL hi van votar en contra. Entre altres motius, van argumentar que la Torre de l’Abat és propietat del bisbat i, per tant, és el bisbat qui hi hauria de fer tota la inversió. Ara els comptes estan exposició pública. S’hi poden presentar al·legacions fins al 3 de març abans de fer-ne l’aprovació definitiva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li