L’interventor de Boadella retira les acusacions contra l’alcalde del municipi

0
1691

La regidora Marina Ramió va portar el cas a la fiscalia i ara ha demanat a l’Ajuntament veure l’estat de comptes


 

La crisi a l’Ajuntament de Boadella i les Escaules ha tornat a fer un gir dies després que la regidora Marina Ramió portés l’alcalde, Frederic Minobis, a la fiscalia per presumptes irregularitats comptables. L’autor de les acusacions, el secretari municipal, ha rectificat. Albert Trull ha enviat una nova carta als regidors on afirma que les suposades irregularitats atribuïdes a l’alcalde van ser fruit d’un «malentès». El text del secretari el reproduïm íntegrament a la secció d’Idees d’aquesta edició (vegeu la pàgina 22).

El mateix funcionari va enviar una primera missiva el 15 de desembre en la qual alertava que l’alcalde li havia exigit per telèfon que entregués diners de la caixa de l’Ajuntament «a un tercer sense poders de representació» i que ho havia fet en un to «altament despectiu i amenaçant». Aleshores la regidora, Marina Ramió, del mateix partit que l’alcalde (PDeCAT) va portar el cas a la fiscalia. Ara, el secretari ha ressaltat que en cap moment no es va dur a terme cap moviment de caixa no autoritzat, que l’alcalde havia avançat uns diners de la seva butxaca i que el «conflicte» és de procediment administratiu.

El funcionari explica que es va reunir amb l’alcalde el 18 de desembre. Ja d’entrada, Frederic Minobis li va dir que havia usat un «fort tot de veu» durant la conversa telefònica perquè es trobava en una sala amb molt «soroll de fons». «La percepció que les seves paraules fossin amenaçadores o despectives era fruit d’un malaurat malentès», justifica el secretari.

La regidora que va portar el cas a la fiscalia assegura que «no es creu» la nova carta del secretari i sosté que han volgut donar aparença de legalitat a l’afer davant el risc que hi hagi una investigació judicial. Aquest dilluns mateix, Ramió ha entrat una instància a l’Ajuntament per reclamar que li facin arribar l’estat de comptes del 2017 per comprovar si hi ha hagut irregularitats comptables.

A més, també reclama a l’alcalde que doni explicacions al Ple municipal i que enviï una carta als veïns per informar-los de la situació.

LA SITUACIÓ A LA CORPORACIÓ. Frederic Minobis va sortir reelegit a les eleccions del 2015 com a alcalde de Boadella i les Escaules. La seva llista, CiU, va aconseguir tres regidors i ERC en va treure 2. Minobis pot governar al municipi amb un pacte amb els republicans tot i que discrepàncies amb el seu sou d’alcalde ja van tensar les relacions en el si del govern poc després de les municipals. Més tard, Marina Ramió va abandonar les seves funcions com a regidora de Cultura per desavinences amb l’alcalde. Tot i això, manté l’acta pel PDeCAT. Pere Vilarrassa (PDeCAT) és el primer tinent d’alcalde i Pau Alegrí (ERC-ICV) és regidor de Dinamització Municipal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li