L’Institut Ramon Muntaner tindrà el nou pati acabat el mes de novembre

0
1870

En els propers dies començaran les obres per dignificar la part més elevada de la plaça i instal·lar-hi una tanca


 

L’últim ple de Figueres va aprovar definitivament el projecte de millora del recinte de la part sud de la plaça de l’Institut Ramon Muntaner. Una actuació que, segons fonts municipals, busca dignificar aquest espai (la part de plaça que queda més elevada) i instal·lar-hi una tanca perimetral que permeti al centre educatiu fer-hi activitats en hores lectives, però que també estigui obert a entitats i associacions de veïns.

El projecte, valorat en 47.409,11 euros, es va redactar a instàncies de l’equip directiu de l’institut, que va demanar poder ampliar el pati per donar cabuda als alumnes d’ESO que no poden sortir del centre en hores d’esbarjo. I l’única opció que van trobar, consensuada entre l’Ajuntament i l’equip directiu, va ser tancar l’espai d’alzines del sud de la plaça, que està anivellat amb el carrer Sant Pau.

Les obres començaran amb l’enderroc del muret de bloc que hi ha a la part alta de la plaça, i d’un tram de paviment de panot del carrer Sant Pau. A més, també es retirarà el mobiliari urbà. Posteriorment, es construirà una bancada de formigó com les que ja hi ha a la banda nord (anivellada amb la vorera del carrer Sant Pau), que servirà com a contenció del desnivell. I aquí és on s’ancoraran les tanques. Unes tanques que estaran fetes a base de panells de malla electrosoldada i que tindran dues portes de doble batent: una per als vianants, just on hi ha l’escala que porta a la part baixa de la plaça, i l’altra perquè hi puguin entrar els vehicles que faran el manteniment de l’arbrat i les lluminàries. A més, a tota la tanca s’hi plantaran plantes enfiladisses de creixement ràpid i amb fullatge espès per reduir la visibilitat. Per últim, es pintarà la paret que actualment està plena de pintades, i s’instal·larà una font i més enllumenat al nou pati.

Segons fonts de l’Ajuntament, superat el tràmit del ple està previst que les obres comencin en els propers dies, com a molt tard a principis d’octubre. I com que tenen un termini d’execució de quatre setmanes, el mes de novembre el centre educatiu ja podrà disposar de més espai per a l’esbarjo dels menors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li