L’institut Deulofeu participarà en un projecte europeu per reduir la contaminació lumínica

0
903

El centre figuerenc tindrà una tecnologia de realitat virtual perquè alumnes i professors puguin fer diverses activitats


«Apagueu els llums i enceneu les estrelles!». Aquest és el lema de la nova iniciativa que posarà en marxa l’Institut Alexandre Deulofeu durant els propers dos anys. I és que entre el novembre d’aquest 2020 i el novembre del 2022, el centre educatiu figuerenc formarà part del KA202 Erasmus + «Turn off the lights and turn on the stars», un innovador projecte internacional i transdisciplinari.

L’objectiu final és preservar el cel fosc i evitar problemes de salut derivats de la contaminació lumínica. I per aconseguir-ho, l’institut incorporarà una tecnologia de realitat virtual perquè alumnes i professors puguin fer activitats que ajudin a reduir aquesta contaminació lumínica i, de retruc, millorar el seu entorn més immediat. Segons fonts del mateix institut, «es tracta que l’alumnat, el professorat, les famílies i el municipi prenguin consciència de la importància de conservar i preservar la natura, i de crear solucions innovadores que s’apliquin de manera pràctica tant al centre com a la nostra zona».

A part de l’Institut Alexandre Deulofeu, l’altre organisme català que formarà part del projecte també és alt-empordanès: l’Observatori Astronòmic d’Albanyà. I en l’àmbit internacional, també hi participaran la municipalitat de Daruvar (Coràcia), l’Escola Tècnica de Daruvar (Croàcia), l’empresa de realitat augmentada Lunar (Croàcia), l’ONG mediambiental Kaptarko (Hongria) i l’institut Andrçassy György d’Eger (Hongria).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li