L’impuls que Figueres necessita

0
799

Com bé sabeu tots els que em coneixeu, soc empresari. És un món que gairebé podria dir que porto en el meu ADN, ja que són cinc les generacions de la meva família que ens hem dedicat a gestionar la fàbrica d’espelmes a Figueres. I ho fem venent els nostres productes en el mercat interior, però també en l’exterior. Personalment, sovint, em toca viatjar per l’estranger i passejar-me per ciutats de tota mida i condició. Des d’aquesta perspectiva és quan es poden fer comparacions entre on et trobes i la ciutat d’on vens.

Tots coneixem aquella dita que assenyala que les comparacions sempre són odioses. I segur que té la seva part de raó, perquè les circumstàncies geopolítiques, econòmiques i socials són molt diferents d’un lloc a l’altre. De tota manera, córrer món m’ajuda a valorar Figueres d’una altra manera. Crec que és una ciutat amb potencialitats, amb moltes potencialitats. Sincerament, crec que té un passat del qual tots ens en sentim orgullosos, un present amb nombrosos reptes i un futur ple d’esperança.

Soc optimista de mena. I penso, com molta altra gent, que Figueres necessita un impuls. Després de la crisi econòmica i de la nova realitat social de la ciutat, cal que partint d’aquesta base ens projectem cap al futur, que és esperançador. Som un centre de serveis, amb un extraordinari valor afegit d’oferta de turisme cultural, però això no pot ser tot. Les ciutats, ara més que mai, necessiten ser polivalents i promoure accions de desenvolupament econòmic en altres estadis.

A Figueres cal fomentar la creació d’empreses que donin valor afegit a la ciutat, apostant per les persones emprenedores, amb ajudes i facilitats administratives, evitant la burocratització excessiva. També cal que des de l’Ajuntament s’acompanyi les empreses que innoven i que es modernitzen. Convé, per tant, observar bé el nostre entorn i les perspectives de desenvolupament empresarial que podem tenir i activar un programa de captació d’inversions.

Aquest impuls que Figueres necessita només el pot liderar un equip de gent amb empenta, compromesa amb la ciutat i els seus ciutadans, amb visió de present i de futur, preparada i honesta. Crec que el nostre alcalde, Jordi Masquef, i tot l’equip que l’envolta i tota aquella gent que li donem suport, estem plenament compromesos amb aquests objectius. Som-hi, doncs!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li