L’IEE dedica un congrés d’homenatge a Puig Vayreda

0
1093

El polític, enòleg, exalcalde de Figueres i escriptor va ser president de l’IEE entre els anys 1991 i 2007


L’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) organitza un congrĂ©s d’homenatge a Eduard Puig Vayreda (1924 – 2018), que porta per tĂ­tol «Des del banc del general mirant el futur», el 4 i 5 d’octubre del 2019, coordinat per Joan ArmanguĂ©, Pere Gifre i Anna Maria Puig. El polĂ­tic, enòleg, exalcalde de Figueres i escriptor va ser president de l’IEE entre els anys 1991 i 2007.

SIS TAULES RODONES. El programa d’actes consisteix en sis taules rodones sobre sis temes d’interès de l’homenatjat. Un coordinador dinamitzarà cada taula, que comptarà amb un gran nombre de participants, amics i coneixedors de la seva trajectòria. La trobada començarà divendres a la tarda, de 16 a 20 h, amb la taula «El bagatge cultural. Pintura i literatura», amb la historiadora de l’art Mariona Seguranyes com a coordinadora, i continuarà amb «La difusió musical» amb el periodista Jordi Jordà com a ponent.

Dissabte al matí, de 9 a 14 h, es parlarà entorn «Els centres d’estudis locals» de la mà d’Enric Saguer, de la Universitat de Girona, així com sobre «El vi i la gastronomia» amb Xavier Alberti, president de la DO Empordà. Jaume Guillamet, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, se centrarà en la seva vocació comunicativa amb «Una llarga dedicació al periodisme». Per tancar el congrés, dissabte a la tarda, de 16 a 19 h, es debatrà sobre «Política municipal en el context de la democràcia», amb l’historiador Albert Tesart. Finalment, tindrà lloc un parlament de cloenda.

MIRADA AL FUTUR. «Aquest no Ă©s un congrĂ©s nostĂ lgic, de donar testimoni de la petjada de l’Eduard al llarg de la seva trajectòria, que Ă©s llarga i fructĂ­fera […], sinĂł de recollir el seu pensament, la seva visiĂł sobre la ciutat i l’EmpordĂ , però amb una mirada cap al futur», va remarcar l’economista i tambĂ© exalcalde de Figueres, Joan ArmanguĂ©.

El tĂ­tol del congrĂ©s replica el tĂ­tol del llibre que va publicar l’any 2012, en què es recollien articles de reflexiĂł sobre Figueres, l’EmpordĂ  i Catalunya. «Ell era un memorialista […]. Sovint es parla que ja no hi ha articulistes d’aquest estil i valdria la pena recuperar aquesta figura amb sentit crĂ­tic i sempre constructiu, però que parlava de tot i amb coneixement de causa», explica Pere Gifre.

És un acte lliure i obert. Aquells que vulguin aportar algun text sobre els temes que es debatran poden enviar les seves propostes a l’adreça congres@iee.cat. Els articles acceptats es publicaran al número 51 dels Annals, que publicarà l’IEE el 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li