Lídia Albert: ‘Avui 5.404 persones coneixen Grup Iris, això és el més important’

0
1009

La presidenta del Grup Iris passa balanç de la Cursa de la Dona Vila de Figueres d’enguany i destaca l’alt nombre de voluntaris 


Quina valoració fa d’aquesta edició?
Després del pronòstic de mal temps, arribar a 5.404 dones participant en la cursa no està gens malament. Hem consolidat les xifres de l’any passat, les 5.000 inscrites no van ser una cosa fortuïta, sinó que demostren que la Cursa de la Dona de Figueres mou moltíssima gent. I no només mou nenes, dones o senyores, mou un volum incansable de persones que acompanyen les dones o que ajuden com a voluntaris durant tots aquests dies.

Xifres a banda, el rècord d’enguany és solidari, doncs?
I tant, és una solidaritat en tota regla. La gent et regala el seu temps a canvi de res, i a més estan molt contents de fer-ho. S’han sentit molt a gust i amb ganes i forces de repetir, estic parlant per exemple d’actuacions com la d’Acting o de la feina d’entitats com la Penya dels Almogàvers, que dissabte van carregar caixes en cadena i amb molta alegria. I la Cursa de la Dona de Figueres és precisament això, una solidaritat acompanyada d’energia i ganes d’ajudar. Hem de pensar que aquest any hem aconseguit 400 persones voluntàries, això sí que és un repte, no pas arribar a cap xifra en concret.

La intenció de cara al 2020 és seguir creixent?
Si es tracta de créixer amb solidaritat i alegria, que aquest creixement no representi moltes angoixes i que estigui rodejat de bona intencionalitat, saber fer i rigorositat per preparar les coses, doncs sí, no ens importa anar a més. Però com sempre hem dit, per nosaltres no és un problema quedar-nos en 5.000 participants o en 2.000. Aquest no és el nostre objectiu principal. El més rellevant per nosaltres és que avui hi ha hagut 5.404 persones que ja coneixen el Grup Iris, això és el que més ens importa. Si en algun moment determinat necessiten l’ajuda de la nostra associació, sabran on venir a picar a la porta, i amb això ens conformem. I no només elles, tots els homes que tinguin càncer de mama també són molt benvinguts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li