Liciten quatre projectes per la ciutat

0
1350

Aquests quatre projectes representen una inversió provisional de 309.936 euros (IVA inclòs). Els treballs s’iniciarien després de Nadal i tindrien un termini d’execució estimat de 8 setmanes


 

L’Ajuntament de Figueres ha licitat els treballs d’adequació i millora de diversos punts situats a la zona est i sud de la ciutat. Concretament, s’arranjarà el carrer Nou de Vilatenim, es millorarà la plaça de l’Estació i la Creu de la Mà, i s’adequarà el carril bici de l’Olivar Gran, d’acord amb el procés de pressupostos participats de l’any 2017. Aquests quatre projectes representen una inversió provisional de 309.936 euros (IVA inclòs). Els treballs s’iniciarien després de Nadal i tindrien un termini d’execució estimat de 8 setmanes.

Al carrer Nou de Vilatenim es construiran nous trams de vorera en els punts on actualment no n’hi ha, i s’ampliarà en altres trams per assegurar-ne una uniformitat i garantir el pas de vianants amb més comoditat i seguretat. Tanmateix, el projecte preveu la construcció de dues plataformes elevades a la calçada, que formaran un pas de vianants, permetran que els vianants travessin amb més seguretat i alhora serviran per reduir la velocitat dels vehicles de motor. Finalment, també es preveu l’arranjament de la cruïlla amb el carrer Pla de Marquès.

Els treballs a la plaça de l’Estació consistiran en la repavimentació dels espais de vianants, amb un tipus de paviment sòlid que impedeixi la formació de basses quan plou, i la substitució de les lluminàries existents per unes de noves més eficients. A més, se substituiran totes les peces dels murets del parterre que estan trencades, i també les del paviment de lloses de formigó. També es renovarà la jardineria i el mobiliari urbà.

Pel que fa a la plaça de la Creu de la Mà, el projecte preveu la reurbanització de totes les cantonades i la transformació de l’interior de la plaça per fer-la més agradable i funcional.

L’adequació del nou carril bici enllaçarà el nucli de l’Olivar Gran fins gairebé a les Forques i el sector Fages de Climent, a tocar de l’avinguda Salvador Dalí. Serà un recorregut continu de gairebé 1.300 metres de carril que accedirà a equipaments educatius i esportius de la ciutat. Es preveu, entre altres mesures, crear plataformes elevades per a bicicletes per travessar els carrers.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li