Liciten les obres d’El Jardí, que costaran 300.000 euros i s’acabaran al setembre

0
992

Les tasques permetran millorar la seguretat i l’accessibilitat del cel ras, on havien aparegut algunes esquerdes


 

L’Ajuntament de Figueres ha tret a licitació les obres de rehabilitació del teatre El Jardí. De fet, tenen previst adjudicar-les aquesta mateixa setmana perquè els treballs puguin començar a l’abril. Les tasques, que tenen un pressupost de 299.271,24 euros, permetran rehabilitar el cel ras de l’equipament; millorar-hi la seguretat i l’accessibilitat mantenint-hi les característiques estètiques i funcionals. S’actuarà en una superfície de 576,53 m2, al fals sostre de la platea i del segon amfiteatre.

El projecte s’ha encarregat després que el passat mes d’agost es detectessin restes de guix en una platea. Les inspeccions van determinar que provenien de les esquerdes que hi havia al cel ras, i que el sistema de protecció antiincendis també estava molt deteriorat. Ja aleshores s’hi van fer algunes intervencions puntuals per poder mantenir l’activitat, però la restauració era ineludible.

A part de reparar les esquerdes, per millorar la seguretat antiincendis, es canviaran els conductes de climatització i s’hi instal·laran comportes tallafocs. També es millorarà l’accessibilitat a la zona de sota la coberta (s’hi muntaran cinc passeres transversals perpendiculars de la que hi ha ara per facilitar el manteniment) i es restaurarà la coberta de teula àrab (es netejarà i es canviaran les teules malmeses). Els altres elements que hi ha a sota el cel ras (tapissos, pont i petxina acústica) es tornaran a col·locar on estan actualment per mantenir l’estructura original de l’edifici. I és que el mateix projecte diu que «els elements situats sota el cel ras són elements patrimonials del teatre que cal preservar».

Per executar les obres s’instal-larà una gran cintra (una bastida acabada amb un arc) al teatre. I abans de començar es protegirà l’accés des de la plaça de Josep Pla, i es desmuntaran totes les butaques fixes de la platea i del segon amfiteatre, que es guardaran en magatzems municipals.

Les tasques tenen un termini d’execució de set mesos, de manera que haurien d’estar acabades al setembre. Segons fonts municipals, la previsió és poder reobrir amb la nova programació escènica setembre-desembre. De moment, però, molts festivals de final de curs i escoles ja demanen reserva a Las Vegas (que tal com va avançar HORA NOVA s’inaugurarà a l’abril) per representar-hi els típics espectacles del juny. El teatre està tancat des del 7 de gener, quan s’hi va representar l’última funció d’Els Pastorets.

RESTAURACIÓ. L’Ajuntament de Figueres va començar la setmana passada els treballs de restauració de la façana principal del Museu de l’Empordà, ubicada a la Rambla. Un equip especialitzat (dirigit per Idoia Tantull) farà una neteja mecànica i química dels relleus de l’escultor Frederic Marès -instal·lats el 1971- i consolidarà les zones erosionades. A més, també es restituiran les lloses de pedra de les pilastres que s’han perdut, i s’estabilitzaran les que tenen un lleuger moviment. Aquestes tasques duraran quatre setmanes i costaran 7.031 euros.

Posteriorment, el 14 d’abril, està prevista una intervenció de l’artista Paula Bonet a la façana lateral del carrer dels Enginyers. L’acció s’emmarcarà en el projecte Womart, de l’associació Rebobinart (impulsat per la Xarxa Transversal).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li