Instal·laran 4 mòduls per atendre l’activitat Covid-19 als CAPs

0
687

Concretament, aquests equipaments s’ubicaran al costat dels dos CAPs de Figueres (Ernest Lluch i Josep Masdevall), el de Roses i el de l’Escala


El Departament de Salut començarà a instal·lar entre gener i febrer mòduls de suport al costat de 14 centres d’atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària de Girona perquè puguin desenvolupar l’activitat Covid i no-Covid en espais diferenciats. Ja s’ha comunicat als ajuntaments que aquestes construccions, que tindran una durada d’entre 18 i 24 mesos, s’ubicaran al costat dels centres sanitaris. La voluntat és traslladar a aquests annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus (proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.) per garantir els dobles circuits, tal com ja s’està fent a municipis com Peralada o Vilafant. L’objectiu és «procurar amb urgència que el sistema públic d’atenció primària pugui desenvolupar la seva activitat en espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres».

Als mòduls s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la Covid-19. Sobretot estan pensats per als CAPs que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat. La previsió és que, a partir de gener, comencin a entrar en funcionament. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret. A l’Alt Empordà se n’instal·laran quatre: al costat dels dos CAPs de Figueres (Ernest Lluch i Josep Masdefall), el de Roses i el de l’Escala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li