L’hostaleria de la comarca tanca el Nadal amb una ocupació fluixa

0
500

Els empresaris tornen a lamentar que les restriccions imposades a Catalunya estan «arruïnant» el sector


Amb la tornada a l’escola i la fi de les vacances de Nadal, als hotelers i restauradors els toca fer balanç de les ocupacions turístiques que han tingut en les últimes setmanes. I en el cas de l’Alt Empordà, no són gaire bones. Les restriccions han tornat a perjudicar un sector que esperava l’arribada de les festes per recuperar-se definitivament de la pandèmia. Tot i això, els establiments han omplert fins el 50% de limitació que tenien en interiors. Per zones, tal i com s’esperava, la Cerdanya i el Ripollès han estat les que més bé han treballat, mentre que a la Costa Brava de l’Alt Empordà i la de la Selva marítima l’ocupació ha estat «fluixa».

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, recrimina que les restriccions imposades pel Govern han «fet mal» a un sector que «ja ve molt tocat». En aquest sentit, Escudero reivindica el «model ideal» que, a criteri seu, és Madrid. «El problema és que aquí no es pot dir. Però la realitat és que allà funciona i no entenem per què aquí no es copia una política que va bé», lamenta.

D’altra banda, també vol deixar clar que no hi ha hagut «ulls grossos» a l’hora de controlar els aforaments o revisar que es comprovi el passaport covid als clients. De fet, des de la federació asseguren que hi ha hagut controls periòdics de Mossos en establiments per assegurar que es treballava correctament. En aquest sentit, Escudero destaca «la bona feina» que ha fet el sector «malgrat les dificultats que passa». «L’empresari és el primer que vol assegurar-se de fer les coses bé perquè no els tornin a tancar», assenyala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li