L’Hospital reforça el servei de llits i activa el gabinet de crisi per l’epidèmia de la grip

0
1658

Els CAPs de la comarca també estan en alerta després que la taxa de grip s’hagi triplicat en l’última setmana


 

Les autoritats sanitàries ja han declarat la incidència de la grip en la fase epidèmica. En la darrera setmana els casos de síndromes gripals s’han situat en els 248 per cada 100.000 habitants. S’han triplicat les xifres del darrer registre i se supera el llindar considerat epidèmic per aquesta temporada, que està situat en els 109 casos per cada 100.000 habitants.

El gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, explica que, davant l’arribada de la grip, a l’Hospital de Figueres ja tenen a punt des del 2 de gener una quinzena de llits oberts per reforçar el servei habitual. Masferrer declara: «És evident que estem en una fase ascendent de la grip, però que s’hagi declarat l’epidèmia no vol dir que estiguem en situació de saturació». Malgrat això, els protocols a la Fundació Salut Empordà estan activats i funciona el Pla intern d’emergència que consisteix no només en el reforç de llits, sinó també en la reunió diària del gabinet de crisi. Aquest comitè es reuneix a primera hora del matí i està format per representants de l’àrea de Medicina Interna, del sociosanitari Bernat Jaume, d’Urgències, d’Infermeria i de l’equip directiu.

L’hospital comarcal, els CAPs i tots els centres sanitaris estan desplegant els plans de contingència territorials d’hivern, tal com informa el Departament de Salut. Els plans es concreten en la posada en marxa de llits de reforç per donar resposta a l’increment d’ingressos hospitalaris, en la millora dels fluxos de pacients entre dispositius, en la flexibilització de les agendes amb major temps per atendre consultes urgents i en el reforç dels centres d’urgències d’atenció primària.

Enguany l’activitat epidèmica té uns nivells similars a una temporada gripal habitual, però aquest cop destaca una major incidència en els grups d’edat més joves. En el cas de 0-4 anys es registren 905 casos per cada 100.000 habitants; en el grup de 5-14 anys, 417 casos per cada 100.000 habitants, i pel que fa a la taxa d’adults, la taxa es manté estable.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li