L’hospital ja té operatius 5 dels 6 quiròfans

0
896

D’aquesta manera es podran recuperar progressivament les intervencions desplaçades a causa de la pandèmia de la Covid-19


Des d’aquesta setmana l’hospital de Figueres ja disposa de cinc dels seus sis quiròfans en mode operatiu. D’aquesta manera es podran recuperar progressivament les intervencions desplaçades a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a les operacions de cirurgia menor i les proves endoscòpies digestives i broncoscòpies, des de fa uns dies s’estan oferint amb regularitat però amb limitacions per evitar contagis. D’altra banda, encara no hi ha data per a la recuperació de proves funcionals respiratòries perquè s’està pendent de l’execució de diverses obres per adequar l’espai a la nova situació, d’acord amb les recomanacions de les societats de pneumologia.

A les consultes externes s’estan programant cites preferents i a curt termini es podrà oferir el 30% de les visites presencials que hi havia abans de la crisi. Més a llarg termini es preveu que la xifra augmenti al 50%. Aquestes restriccions són a causa de la necessitat d’evitar aglomeracions a les sales d’espera, i això es compensarà amb visites telefòniques i telemàtiques.

SEGURETAT. En casos de pacients sobre els quals s’intervé sobre la via aèria, s’entra en contacte amb fluids, secrecions o una infecció de Covid pogués augmentar riscos sobre la persona, s’opta per efectuar una prova PCR abans de l’assistència. En funció del resultat, s’apliquen mesures concretes.

SANTA CREU. La reducció del nombre de pacients ingressats ha permès tancar el dispositiu de la clínica Santa Creu. Ara els ingressats es concentren a la primera planta de l’hospital.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li