L’Hospital de Figueres va intervenir del còlon 41 pacients

0
721

La cirurgia programada de còlon es realitza pel tractament del càncer de còlon, i en alguns casos puntuals també s’intervenen pòlips benignes i malaltia diverticular


Per tercer any consecutiu, l’Hospital de Figueres ha registrat una taxa d’infecció de la cirurgia programada del còlon del 0% (infecció de localització quirúrgica, ILQ), la qual cosa situa el centre alt-empordanès per sota de la mitjana catalana (el 2021 era de 6,5%). És a dir, que cap dels 41 pacients intervinguts del còlon de manera programada el 2021 va patir una infecció derivada de l’operació.

La cirurgia programada de còlon es realitza pel tractament del càncer de còlon, i en alguns casos puntuals també s’intervenen pòlips benignes i malaltia diverticular.

CRIBRATGE. Altres xifres provenen del Departament de Salut a Girona i tenen a veure amb la prevenció. El Programa de Cribratge de Càncer de Colon i Recte ha permès detectar la malaltia a 323 habitants de la Regió Sanitària de Girona des del 2013. Pel que fa al 2021, es van detectar 42 càncers, una taxa d’1,12 per cada mil persones cribrades. A l’Alt Empordà s’ha comptat amb una participació en el programa del 34,79% enfront de la Garrotxa, d’un 48%, la xifra més alta de la demarcació. El programa s’aplica a la població diana, homes i dones entre 50 i 69 anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li