L’hospital de Figueres serà el primer centre gironí que formarà especialistes en geriatria

0
2043

Ha obtingut l’acreditació per formar dos metges i dos infermers per any acadèmic a partir del curs 2021-2022


El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha concedit a l’hospital de Figueres l’acreditació per crear la Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria. Això vol dir que, a partir del curs 2012-2022, el centre podrà formar cada any acadèmic quatre professionals –dos metges i dos infermers– en aquesta especialitat. I serà el primer de les comarques gironines a fer-ho.

Durant el procés d’acreditació, el Departament de Salut ha fet una avaluació i auditoria de la capacitat docent, els professionals qualificats, i l’estructura física i de serveis que requereix aquest programa de residència. En aquest sentit, el Ministeri també ha acreditat el Centre Sociosanitari Bernat Jaume i l’ABS l’Escala, que són els altres dos centres que integren la Fundació Salut Empordà, com a espais associats per impartir aquests ensenyaments.

El cap d’Estudis de la Fundació, Armand Grau, lloa que «aquesta acreditació ha sigut possible per disposar de serveis de qualitat en els nivells assistencials d’atenció primària, hospitalització d’aguts i sociosanitari. I reflecteix el compromís de desenvolupar la docència especialitzada per formar nous professionals competents i crear un àmbit d’aprenentatge que afavoreix el personal sanitari i els usuaris».

Per la seva banda, el director del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, Arcadi Boixadera, diu que representa «un reconeixement i un repte pel servei de Geriatria de la FSE». «Aquesta millora de l’oferta educativa especialitzada ajudarà, d’una banda, a pal·liar el dèficit de professionals d’aquesta especialitat en un context d’un elevat índex d’envelliment de la població, i de l’altra, al fet que els metges que es volen formar en aquesta especialitat no s‘hagin de desplaçar a altres demarcacions», diu Boixadera.

A part de la residència de Geriatria, la FSE pot acollir anualment un metge i dos infermers d’obstetrícia i finecologia, un metge de medicina interna i set metges d’atenció familiar i comunitària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li