L’Hospital de Figueres acaba la reforma i ara estudia crear una unitat de subaguts

0
594

 La Fundació Salut Empordà (FSE) està estudiant la possibilitat de crear una nova unitat de subaguts a l’hospital de Figueres. Ho va avançar dijous el gerent de l’entitat, Martí Masferrer, durant la inauguració de la reforma de la segona planta, que clou una modernització de les instal·lacions que s’ha allargat tres anys. Masferrer va explicar que l’objectiu de la nova àrea seria “millorar la relació amb la cronicitat i la dependència”, però no va especificar en quins termes ni en quins terminis es desenvoluparia. Sí que va parlar, però, del projecte per habilitar una altra unitat de rehabilitació, que suposaria una inversió d’un milió d’euros. La intenció és executar-lo al llarg del 2017.

una secció de mitja estada. Les unitats de subaguts són zones de mitja estada pensades per acollir pacients amb malalties cròniques o que requereixin un tractament pal·liatiu; persones a qui s’ha complicat un procés anterior, que no requereixen atencions tant contínues com altres malalts però sí tractaments específics de baixa intensitat abans de tornar a casa.
Per poder implantar tant la unitat de subaguts com la de rehabilitació, el gerent de la Fundació Salut Empordà va demanar la col·laboració pressupostària del Departament de Salut, i va argumentar que l’hospital es convertiria en un centre de referència comarcal. La resposta del gerent de la Regió Sanitària de Girona del CatSalut, Miquel Carreras, no es va fer esperar: li va avançar que tenen “sobre la taula” la possibilitat de “col·laborar” en els serveis de subaguts. “Intentarem concertar-ho”, va dir remetent-se a la confecció d’uns nous pressupostos públics de la Generalitat. Però va deixar clar que els treballs de “manteniment habitual” els haurà d’assumir la fundació.

un centre modernitzat. Les noves unitats complementaran les instal·lacions d’un centre que en els últims tres anys s’ha sotmès a una modernització integral. Divendres es van obrir totes les habitacions de la segona planta (la d’hospitalització quirúrgica), que ha sigut l’última que s’ha reformat.
Les obres van començar a mitjans de juny i s’han fet en dues fases per facilitar el trasllat dels pacients ingressats a les habitacions on no es treballava. L’objectiu de l’actuació _que ha costat 170.000 euros_ era augmentar la “comoditat” dels pacients i els nivells d’estalvi ecològic. Per això s’ha canviat la il·luminació dels passadissos (s’hi han posat led) i s’han incorporat llums a la part inferior dels passamans per afavorir el descans dels pacients en horari nocturn. També s’han millorat els tancaments de les habitacions (s’han fet més aïllants de les condicions climàtiques externes) i s’han renovat les plaques del sostre i les capçaleres dels llits. Així mateix, s’ha fet un rentat de cara general a la planta, amb nous colors a les parets i canvis en la senyalització i la numeració de les habitacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li