L’hora del populisme

0
1371

Si fins ara Figueres tenia un govern liderat per una nacionalista excloent, ara tambĂ© se li haurĂ  de sumar que el seu successor Ă©s populista. No ha passat ni una setmana que ha fet molts anuncis per dir que farĂ  això, farĂ  allò, farĂ  una altra cosa… però el que veurem serĂ  això: anuncis, anuncis i anuncis. Res mĂ©s. SĂłn els mateixos i faran el mateix. Per exemple:
Seguretat. Des de Ciutadans fa tres anys que demanem un pla integral de seguretat per a tota la ciutat. Portem dient que amb els incívics i els delinqüents cal tolerància zero. I el govern convergent no ha fet res. I no ha fet res perquè segons l’equip de govern no hi havia cap solució a curt termini, però ara resulta que el nou alcalde, que era d’aquest mateix govern que no tenia solucions, ens diu que ens presentarà un pla de seguretat a sis mesos de les eleccions. Per què no el presentava abans? Perquè ara farà populisme electoral i d’aquí a sis mesos la seguretat serà igual que ara però amb més anuncis fent creure que la ciutat és més segura. Són els mateixos i faran el mateix. Per cert, potser que el Sr. Masquef ens expliqui per què els seus companys de partit al Parlament ens van votar en contra del pla integral de seguretat que vam presentar per la zona oest que, entre altres coses, augmentava el nombre de policies i demanava més contundència contra el frau elèctric i el tràfic d’estupefaents. Que a ningú se li escapi, són els mateixos i faran el mateix.

Comerç i turisme. Ciutadans fa quatre anys que demana un pla estratègic de dinamitzaciĂł comercial i turĂ­stica d’aquesta ciutat. Quatre anys demanant que creĂŻn una Agència de Comerç i Turisme des d’on poder plantejar campanyes, atraure turistes, generar paquets atractius… la nostra ciutat necessita crear riquesa. Què han fet? Res. Absolutament res. I ara ens venen a dir que Figueres Ă©s una ciutat comercial i ens prometran que volen crear riquesa, plans turĂ­stics i dinamitzar comerç. Mentida. SĂłn els mateixos i faran el mateix: res.

Neteja. Figueres està més bruta que el 2015 i han sigut incapaços d’aconseguir que una altra empresa gestioni la neteja de la ciutat. Som l’únic partit que hem demanat que es posi punt final a la concessió d’Ecoserveis i es liciti el servei de nou. Una empresa que havia acabat el contracte el 2010 i el govern convergent porta 8 anys de retard i encara queda un any que li han regalat. Figueres seguirà igual de bruta avui que per les eleccions. I tenen la barra de dir que ara ho arreglaran! Són els mateixos i faran el mateix: res.

Emergència social. Figueres ha d’atendre l’emergència social i l’emergència habitacional. No tardarem molt a escoltar del Sr. Masquef que el seu equip té un perfil social i que vol una ciutat per a les persones. Però si estan governant! Què han fet? Fa quatre anys que reclamem que el centre de la política són les persones. I per ells el centre de la política és el clientelisme i l’amiguisme. Són els mateixos i faran el mateix.

Cultura. Segur que tambĂ© els sentirem dir que volen posar en valor el Castell de Sant Ferran, que volen millorar les relacions amb la FundaciĂł DalĂ­, que volen posar en valor el Casino Menestral, que volen construir la casa natal de Salvador DalĂ­, que volen, volen, volen… Deu ser que no saben que durant tot aquest temps estaven governant ells i pel camĂ­ han perdut un circ. A qui volen enganyar? SĂłn els mateixos i faran el mateix. Si es despisten mĂ©s, encara ens quedarem sense altres festivals.

Economia. Només ens falta escoltar-los dient que són liberals. Quan realment el que són és conservadors, perquè només volen conservar la cadira, conservar el lloc i conservar els seus amics col·locats l’Administració. Aquest és el problema del nacionalisme i el populisme, que no té projecte, no té visió de futur i només es mou per interessos personals, partidistes i clientelars. Figueres no va tirar endavant amb la senyora Felip i Figueres no tirarà endavant amb qui era la mà dreta, que és el Sr. Masquef. Perquè són els mateixos i faran el mateix. Res.

Si hi ha una oportunitat de canvi a la ciutat, és amb Ciutadans, l’únic capaç de crear un govern constitucionalista, liberal i progressista per a una Figueres de ciutadans lliures i iguals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li