L’Hora del Poble: Sant Pere Pescador

0
789

«En una carta de Benet VI del 974 apareix «villa Militiano quem vocant Sanctum Petrum»


Si passegeu pels afores
A Sant Pere Pescador
No sentiu passar les hores
Tot Ă©s pau, tot Ă©s claror.

Per arreu s’alcen arbredes,
Els ocells hi fan el niu,
Retrobeu sempre les sedes
Ensimismades del riu.

Per contemplar nous paratges
Ens cal anar força enllà
Sigui per veure paisatges Com els que et plau de mirar.
A voltes trobes ombrius
Desafiant els estius
On retrobes la frescor
Respires, i et sents millor.

Aquest va ser el poema que l’escriptora Montserrat Vayreda va dedicar al municipi de Sant Pere Pescador i no és estrany, ja que aquest és un poble ple de cultura, natura, paratges i vida. A les pàgines següents desgranarem alguns dels aspectes culturals del municipi, però primer cal presentar-lo. Sant Pere Pescador és un poble situat al mig de la badia de Roses, a tocar del mar i amb la desembocadura del riu Fluvià. Un dels motors econòmics de la població és l’agricultura, de fet, les seves pomes són conegudes arreu del món, però un dels altres motors és el turisme. Sant Pere Pescador destaca per ser un destí turístic familiar, gràcies als seus càmpings de primer nivell i a l’entorn natural que l’envolta, que permet al visitant fer tota mena d’esports, aquàtics i terrestres, i passejades a espais naturals com ara els aiguamolls de l’Empordà.

Un altre dels punts d’interès del municipi és que té una de les platges més llargues de l’Alt Empordà, es tracta d’una platja verge de sorra fina de gairebé 7 quilòmetres que s’hi formen dunes de poca profunditat. De les dunes, un altre dels seus atractius naturals, també en parlarem a les següents pàgines.

PATRIMONI. Tot i que el seu patrimoni és més aviat natural, cal saber que a Sant Pere Pescador hi ha la capella de Sant Sebastià, que es tracta d’un edifici popular dels segles XVII-XVIII, i l’església de Sant Pere, construïda l’any 1682, que la mantenen, en part, un grup de dones del poble.


  • Consulta l’Hora del Poble de Sant Pere Pescador, aquĂ­

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li