L’Hora del Poble: Sant Miquel de Fluvià

0
1202

És un dels pobles de la comarca que presumeix de tenir muntanya i plana


Sant Miquel de Fluvià és un dels petits pobles de l’Alt Empordà que presumeix de tenir muntanya i plana, ja que està situat al límit occidental on acaba la plana al·luvial de la comarca i comencen els aspres. Segons explica la seva història, Sant Miquel de Fluvià es va crear a partir del seu monestir, que als inicis depenia del de Sant Miquel de Cuixà, sota el mandat de l’Abat Oliba. Les dates el situen abans de l’any 1011 i va ser aixecat a uns terrenys que eren propietat dels monjos de Cuixà.  

Una de les característiques del poble és el seu llegat patrimonial i històric. Dels llocs d’interès en destaquen monuments com ara el forn romà, la font, el rentador, l’ermita i el monestir, que desgranarem al detall a les següents pàgines.

EL POBLE AVUI. Sant Miquel de Fluvià està molt ben comunicat, ja sigui per carretera o tren. És a només deu minuts en cotxe de la capital alt-empordanesa i té estació, on hi circulen trens de Barcelona a Portbou. A més, la carretera local uneix el poble amb la C-31 de Figueres a la Bisbal d’Empordà, i continua des de Sant Miquel cap a Sant Mori. Actualment la població és d’uns 780 habitants i amb els anys l’activitat econòmica del poble ha anat variant. Antigament era agrària, ja que disposaven de moltes zones de conreus, de secà, que principalment eren cereals i farratge. Les activitats industrials que s’han desenvolupat al llarg del anys a Sant Miquel de Fluvià són derivades de l’agricultura i la ramaderia, amb la comercialització d’embotits. De fet, una de les firmes més importants de la vila és Embotits Falgàs, una empresa amb molts anys al sector i un referent a la població.

Pel que fa als serveis, tot i que Sant Miquel de Fluvià és un poble petit, disposa de tots els serveis que es necessiten a un poble com ara escola, deixalleria, dispensari mèdic o centre cívic, entre d’altres. En destaca també pel teixit associatiu o per la Fira d’Oficis, única al territori. 


  • Pots consultar l’Hora del Poble de Sant Miquel de Fluvià, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li