L’hora de la veritat?

0
825

Malgrat que aquest mes es millorarà un dels accesos a l’estadi Albert Gurt, el que uneix la carretera general amb la potabilitzadora, encara queden molts deures pendents


L’estadi Albert Gurt de Figueres i la zona esportiva que l’encercla han de fer un pas endavant aquest any en matĂšria infraestructural. Si mĂ©s no, aquest Ă©s l’objectiu del consistori, que a finals d’aquest mes realitzarĂ  la millora del tram asfaltat que uneix la carretera general amb la planta potabilitzadora, una mesura que ha de servir per adequar uns accessos al recinte esportiu deficients i que s’haurien de veure completats en el transcurs d’aquest exercici amb l’asfaltatge de la carretera que enllaça la pujada del Castell de Sant Ferran amb l’estadi.

AixĂ­ ho especificava a principis de mes el regidor d’Esports, Jordi Masquef, mitjançant un comunicat dirigit als clubs que usen la instal·laciĂł. En el text, en el qual l’edil tambĂ© lamentava els darrers incidents amb la il·luminaciĂł –des de mitjans de febrer i fins a principis de març els esportistes han hagut d’exercitar-se amb molt poca llum–, tambĂ© es ressaltaven altres actuacions previstes per a aquest 2017, com ara els treballs de Fisersa per millorar els desaigĂŒes i embornals, cosa que evitaria els habituals estancaments d’aigua, o el canvi de llums halĂČgenes per bombetes LED, una mesura transitĂČria a l’espera d’un canvi d’instal·laciĂł global que ha d’arribar, assenyalen, mĂ©s endavant.

ÀNGEL REYNAL

Les paraules provinents des de l’Ajuntament, de moment nomĂ©s per escrit, topen amb la paciĂšncia cada vegada mĂ©s minvant de les entitats. “La situaciĂł Ă©s una vergonya, estem molt abandonats”, explica Juande Arenas, president del CE JuncĂ ria, abans de mostrar el seu escepticisme amb la futura actuaciĂł del consistori: “No volem que ens enganyin mĂ©s, estem a l’espera de veure si compleixen les coses que han promĂšs no nomĂ©s a l’estadi, sinĂł a la zona esportiva en general, perĂČ jo ja no hi crec. Si amb els nous pressupostos no aconseguim millores, ja no hi tenim res a fer”.

Per al club de futbol, la principal prioritat Ă©s la millora dels accessos, especialment l’asfaltatge del tram que passa pel costat del poliesportiu, “de terra i amb forats”, perĂČ tambĂ© han demanat amb insistĂšncia fer un pas endavant amb l’enllumenat.

La situaciĂł, segons assenyala Arenas, ha arribat a un punt de no retorn. Tant Ă©s aixĂ­ que el mateix president es reunirĂ  aquesta setmana amb representants del consistori per intentar trobar solucions, una trobada que, si no s’acaba amb un acord satisfactori, provocarĂ  la seva renĂșncia al cĂ rrec: “Si no fan el que demanem, ja no aguantarĂ© mĂ©s, n’estic fart. Diuen que ara començaran les obres, perĂČ no ho tinc tan clar”.

ÀNGEL REYNAL

EL RECINTE, TANCAT.  Una de les altres queixes habituals Ă©s l’accĂ©s a l’interior de l’estadi, factible per a gairebĂ© tothom, ja que moltes de les tanques estan foradades o la barrera Ă©s molt baixa en determinats indrets, com ara el lateral -camĂ­ del Castell- o la part que separa la instal·laciĂł de les pistes de tenis.

Segons la presidenta del Club Atletisme Figueres, Margarida ClopĂ©s, controlar l’accĂ©s esdevĂ© el primer punt dels deures pendents: “Per a nosaltres la clau Ă©s tancar el recinte i controlar l’entrada, com passa a totes les altres instal·lacions municipals”.

Un altre assumpte a tractar, diu ClopĂ©s, sĂłn els equipaments esportius, que “sĂłn els mateixos que hi havia quan la pista es va inaugurar l’any 1999”. “El tartan, ja nomĂ©s per l’erosiĂł del sol i el pas del temps, necessitaria ser canviat”, concreta la presidenta del CAF en referĂšncia a un equipament que n’ha aguantat de tots colors: des d’aterratges d’helicĂČpter fins a circulacions d’ambulĂ ncies o inundacions sonades. “Les pistes estan plenes de forats i els atletes hi estan exposats a patir lesions, el saltĂČmetre i el matalĂ s no estan en condicions i en alguns trams no tenim corda perquĂš, com que Ă©s d’alumini, ens la roben, fet que provoca que no s’hi puguin fer competicions”, afegeix ClopĂ©s abans de lamentar que les actuacions fetes fins ara s’hagin realitzat “a pedaços”: “A la llarga, els euros invertits han resultat llançats. Hem arribat a un punt que sĂłn tants els desperfectes que entenc que des de l’Ajuntament siguin prudents a l’hora d’agafar el compromĂ­s de fer-hi millores, perquĂš al primer cop d’ull t’adones que el que cal Ă©s un estudi seriĂłs per dur a terme una renovaciĂł integral de les instal·lacions i l’entorn, i aixĂČ vol dir una inversiĂł important”.

ÀNGEL REYNAL

Tant el JuncĂ ria com el CAF conviuen des de fa temps amb les instal·lacions, perĂČ hi ha altres entitats o col·lectius que tot just ara s’hi comencen a familiaritzar. És el cas del CA Figueres Runners, una secciĂł del CAF gestada recentment arran de la Cursa de la Dona de Figueres, que s’ha anat consolidant amb el temps fins a arribar a la trentena de participants. “El primer problema l’hem trobat en els accessos, que no estan ni il·luminats ni condicionats. A part d’aixĂČ, les instal·lacions tambĂ© sĂłn deficitĂ ries i, a mĂ©s, hi pot entrar qui vol”, explica en Gerard Garrote, coordinador de la secciĂł. “Per un costat tu vols fer bĂ© la teva feina i programar uns bons entrenaments, perĂČ per l’altre t’adones que hi ha totes aquestes problemĂ tiques, es fa molt difĂ­cil”, conclou.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz