L’hora de la veritat?

0
780

Malgrat que aquest mes es millorarà un dels accesos a l’estadi Albert Gurt, el que uneix la carretera general amb la potabilitzadora, encara queden molts deures pendents


L’estadi Albert Gurt de Figueres i la zona esportiva que l’encercla han de fer un pas endavant aquest any en matèria infraestructural. Si més no, aquest és l’objectiu del consistori, que a finals d’aquest mes realitzarà la millora del tram asfaltat que uneix la carretera general amb la planta potabilitzadora, una mesura que ha de servir per adequar uns accessos al recinte esportiu deficients i que s’haurien de veure completats en el transcurs d’aquest exercici amb l’asfaltatge de la carretera que enllaça la pujada del Castell de Sant Ferran amb l’estadi.

Així ho especificava a principis de mes el regidor d’Esports, Jordi Masquef, mitjançant un comunicat dirigit als clubs que usen la instal·lació. En el text, en el qual l’edil també lamentava els darrers incidents amb la il·luminació –des de mitjans de febrer i fins a principis de març els esportistes han hagut d’exercitar-se amb molt poca llum–, també es ressaltaven altres actuacions previstes per a aquest 2017, com ara els treballs de Fisersa per millorar els desaigües i embornals, cosa que evitaria els habituals estancaments d’aigua, o el canvi de llums halògenes per bombetes LED, una mesura transitòria a l’espera d’un canvi d’instal·lació global que ha d’arribar, assenyalen, més endavant.

Ă€NGEL REYNAL

Les paraules provinents des de l’Ajuntament, de moment només per escrit, topen amb la paciència cada vegada més minvant de les entitats. “La situació és una vergonya, estem molt abandonats”, explica Juande Arenas, president del CE Juncària, abans de mostrar el seu escepticisme amb la futura actuació del consistori: “No volem que ens enganyin més, estem a l’espera de veure si compleixen les coses que han promès no només a l’estadi, sinó a la zona esportiva en general, però jo ja no hi crec. Si amb els nous pressupostos no aconseguim millores, ja no hi tenim res a fer”.

Per al club de futbol, la principal prioritat és la millora dels accessos, especialment l’asfaltatge del tram que passa pel costat del poliesportiu, “de terra i amb forats”, però també han demanat amb insistència fer un pas endavant amb l’enllumenat.

La situació, segons assenyala Arenas, ha arribat a un punt de no retorn. Tant és així que el mateix president es reunirà aquesta setmana amb representants del consistori per intentar trobar solucions, una trobada que, si no s’acaba amb un acord satisfactori, provocarà la seva renúncia al càrrec: “Si no fan el que demanem, ja no aguantaré més, n’estic fart. Diuen que ara començaran les obres, però no ho tinc tan clar”.

Ă€NGEL REYNAL

EL RECINTE, TANCAT.  Una de les altres queixes habituals és l’accés a l’interior de l’estadi, factible per a gairebé tothom, ja que moltes de les tanques estan foradades o la barrera és molt baixa en determinats indrets, com ara el lateral -camí del Castell- o la part que separa la instal·lació de les pistes de tenis.

Segons la presidenta del Club Atletisme Figueres, Margarida Clopés, controlar l’accés esdevé el primer punt dels deures pendents: “Per a nosaltres la clau és tancar el recinte i controlar l’entrada, com passa a totes les altres instal·lacions municipals”.

Un altre assumpte a tractar, diu Clopés, són els equipaments esportius, que “són els mateixos que hi havia quan la pista es va inaugurar l’any 1999”. “El tartan, ja només per l’erosió del sol i el pas del temps, necessitaria ser canviat”, concreta la presidenta del CAF en referència a un equipament que n’ha aguantat de tots colors: des d’aterratges d’helicòpter fins a circulacions d’ambulàncies o inundacions sonades. “Les pistes estan plenes de forats i els atletes hi estan exposats a patir lesions, el saltòmetre i el matalàs no estan en condicions i en alguns trams no tenim corda perquè, com que és d’alumini, ens la roben, fet que provoca que no s’hi puguin fer competicions”, afegeix Clopés abans de lamentar que les actuacions fetes fins ara s’hagin realitzat “a pedaços”: “A la llarga, els euros invertits han resultat llançats. Hem arribat a un punt que són tants els desperfectes que entenc que des de l’Ajuntament siguin prudents a l’hora d’agafar el compromís de fer-hi millores, perquè al primer cop d’ull t’adones que el que cal és un estudi seriós per dur a terme una renovació integral de les instal·lacions i l’entorn, i això vol dir una inversió important”.

Ă€NGEL REYNAL

Tant el Juncària com el CAF conviuen des de fa temps amb les instal·lacions, però hi ha altres entitats o col·lectius que tot just ara s’hi comencen a familiaritzar. És el cas del CA Figueres Runners, una secció del CAF gestada recentment arran de la Cursa de la Dona de Figueres, que s’ha anat consolidant amb el temps fins a arribar a la trentena de participants. “El primer problema l’hem trobat en els accessos, que no estan ni il·luminats ni condicionats. A part d’això, les instal·lacions també són deficitàries i, a més, hi pot entrar qui vol”, explica en Gerard Garrote, coordinador de la secció. “Per un costat tu vols fer bé la teva feina i programar uns bons entrenaments, però per l’altre t’adones que hi ha totes aquestes problemàtiques, es fa molt difícil”, conclou.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz