L’Hoquei Figueres bufa 10 espelmes

0
1567

El club blanc-i-blau va celebrar la setmana passada un torneig internacional amb uns 300 jugadors participants


 

L’endemà del Dilluns de Pasqua del 2009 es va fer el primer entrenament d’hoquei patins com a activitat extraescolar de l’Escola Carme Guasch de Figueres. Aquesta data és la que han agafat des de l’Hoquei Figueres per celebrar el desè aniversari de l’entitat, una efemèride que s’ha festejat amb un Torneig Internacional reeixit. «Som una colla de sentimentals i hem volgut recordar aquell primer entrenament d’ara fa deu anys, que va ser el tret de sortida del club i que va servir per recuperar l’hoquei patins després d’uns quaranta anys desaparegut a la ciutat», explica el president del club, Roger Ferré, abans de puntualitzar els destinataris principals del torneig commemoratiu: «Tot i que no es va començar a competir fins al setembre del 2010, hem volgut que aquest esdeveniment sigui un homenatge a les primeres persones que ho van tirar tot endavant».

El torneig va comptar amb la participació d’un total de 30 equips –de 10 clubs diferents– repartits entre iniciació i infantil. És a dir, l’equivalent a uns 300 jugadors, molts dels quals estaven allotjats a la casa de colònies Les Orenetes, de Borrassà, on es va fomentar una germanor que va regnar durant els quatre dies del torneig. Pel que fa a les entitats participants, han arribat des d’arreu de Catalunya, però també de Madrid o França: CP Jonquerenc –«era una primera opció, sempre han estat al nostre costat i quan van fer el 30è aniversari també van comptar amb nosaltres», diu Ferré–, Martinenc, Castellar, Alcalà, Garnachoise, Sant Celoni, Blanes, Palafrugell, Valls i el club amfitrió, el Figueres.

ELS RESULTATS. Tot i que el vessant competitiu era el de menys, ja que del que es tractava era de celebrar l’efemèride i gaudir de la camaraderia, els campions del torneig van ser els següents: el Jonquerenc, en iniciació; el Martinenc, en prebenjamí; el Figueres, en benjamí; el Figueres, en aleví; el Figueres, en Fem-14 i l’Alcalá, en infantils.

LA BASE, ELS ENTRENADORS. Ferré reconeix que haver arribat al desè aniversari no ha estat gens fàcil, però considera que encara queda molta feina per endavant. «La base són els entrenadors. A hores d’ara el projecte tira endavant i funciona segons el previst, tenim quatre entrenadors consolidats i un grup de pares i gent de patinatge que ens ajuda, però per mi un club no acaba de fer el cercle fins que els jugadors sèniors no estan capacitats per poder entrenar. Fins que aquests joves no tinguin uns 25 anys i tornin cap a Figueres, en el cas que hagin marxat per estudis, per exemple, els ciments del club no estaran ferms». Segons el president, «d’aquí a 2 o 3 anys» hi pot haver un equip sènior blanc-i-blau. Per arribar-hi, però, cal seguir treballant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li