L’homenatge més reivindicatiu

0
1667

El coll de Manrella va congregar diumenge centenars de persones amb motiu del 77è aniversari de la deportació i afusellament del president Lluís Companys


 

Centenars de persones d’arreu de Catalunya, i de la Catalunya del Nord, es van concentrar diumenge en una de les trobades del coll de Manrella més multitudinàries dels darrers anys. Coincidint amb el 77è aniversari de la deportació i afusellament del president Lluís Companys, la jornada va arribar a la 39a edició, i va tenir un caràcter molt més reivindicatiu que els anys anteriors. Entre altres personalitats, hi van intervenir l’economista Elisenda Paluzie, l’historiador i catedràtic d’Història Contemporània Josep M. Solé i Sabater, i el Diputat al Parlament Lluís Llach. I tots tres van fer una defensa aferrissada de la democràcia i una crida al coratge i l’optimisme, fent clares al·lusions a la situació política actual.

Prèviament, just després de l’arribada de la Flama de la Llibertat, diverses entitats i organismes havien fet una ofrena floral al monument d’homenatge al president afusellat. I en una cerimònia conduïda per l’historiador i escriptor Enric Pujol, la Comissió d’Actes Lluís Companys de la Vajol va lliurar el Memorial Coll de Manrella a l’escriptora rossellonesa Renada Laura Portet, que amb la seva força i energia va despertar l’adoració dels assistents. La diada, que va comptar amb la presència d’alcaldes i regidors de diversos pobles de la comarca, es va cloure amb un dinar popular.

El mateix diumenge al matí, Figueres també havia homenatjat el president. Portaveus i regidors de diversos partits polítics municipals, així com representants d’algunes entitats civils, van fer una ofrena floral al monument que hi ha al passeig de Lluís Companys. Prèviament, a quarts de set del matí, el grup municipal d’ERC havia tirat quatre salves des de l’esplanada del castell de Sant Ferran, on també van llegir diversos poemes per recordar el polític afusellat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li