L’historiador altempordanès Albert Compte guanya un dels premis Recercat 2009

0
785

La ciutat de Figueres acull aquest cap de setmana la 5a edició del Recercat, la Jornada de Cultura i Recerca local dels territoris de Parla catalana, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner dins els actes de la Capital de la Cultura Catalana. Una gran carpa a la Rambla aplega en vuit grans estands les publicacions de fins a 85 centres i instituts d’estudis d’arreu dels Països Catalans mentre que el Teatre Municipal és la seu escollida per a la celebració de conferències, taules rodones i el lliurament dels premis Recercat 2009. Enguany, els premiats han estat el científic menorquí Josep Miquel Vidal, l’historiador altempordanès Albert Compte i el Centre d’Estudis ‘Sinibald de Mas’ de Torredembarra.

‘El Sinibald de Mas s’ha imposat als altres tres candidats perquè és una entitat que ja ha complert 25 anys i perquè en els darrers temps s’ha convertit en un dels centres d’estudis més actius amb la resta d’entitats, la comunitat universitària i la població en general’, ha comentat la directora de l’Institut Ramon Muntaner, Maria Carme Jiménez. ‘Pel que fa al premi Recercat 2009 a nivell personal, normalment es tracta d’un guardó únic però enguany hem decidit atorgar-lo ex aequo a dues personalitats ben destacades com són Albert Compte i Josep Miquel Vidal’, ha continuat Jiménez.

‘Tos dos per la seva implicació i compromís amb dues entitats ben arrelades al territori com són l’Institut d’Estudis Empordanesos i l’Institut Menorquí d’Estudis, respectivament’, ha assenyalat la directora de l’Institut Ramon Muntaner, que s’ha felicitat perquè el Recercat es consolida una vegada més com un punt d’intercanvi d’experiències i projectes entre la comunitat d’investigadors, historiadors i estudiosos de la llengua catalana. ‘Enguany hem mantingut l’estructura de l’any passat i s’ha creat una gran fira a la Rambla de Figueres amb els centres d’estudis organitzats per àmbits territorials’, ha explicat Jiménez.

Així, els 85 centres i instituts d’estudis d’arreu dels Països Catalans presents a la mostra s’han repartit pels vuit estands de la Franja de Ponent, Andorra, la Catalunya del Nord, les Illes Balears, Barcelona o la Catalunya Vella. ‘Així podem tenir una mostra més àmplia i més ben classificada dels materials i publicacions científiques i tècniques de tots els territoris, i ens permet també d’organitzar un espai de llibreria’, ha comentat la directora de l’Institut Ramon Muntaner. ‘Aquest quiosc permet poder adquirir les publicacions que desitgin a tota la gent dels centres d’estudis i al visitant durant els dos dies de fira’, ha finalitzat Jiménez.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li